20 veebruar 2013

Rene Tammist: puiduenergial on tohutu potentsiaal

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus alustavad koostööd bioenergia laialdasema kasutuselevõtu ning Eesti metsaressursi efektiivsema ja kestlikuma majandamise nimel.

Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammisti sõnul on puiduenergial arvestatav potentsiaal Eesti energiatootmises ja seetõttu tuleks seda valdkonda jõuliselt arendada.

"Taastuvatel allikatel põhinevas energiatootmises on headeks näideteks juba töös olevad koostootmisjaamad üle Eesti, mis tagavad tarbijale madalamad soojahinnad. Puidu kasutamisel energiamajanduses on ka ulatuslikud positiivsed mõjud regionaalse tasakaalu parandamisele, sotsiaalmajanduslikule arengule ning energiajulgeoleku tagamisele," selgitas ta.

Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun märkis, et Eesti metsad sisaldavad suurt seni vähe kasutatud potentsiaali energiaallikana. "Metsi on vaja senisest rohkem hooldada – teha hooldusraiet, puhastada tee- ja kraaviservi, võtta rohkem kasutusele energiapuitu. Metsa majandamisel tekkivad raiejäätmed on hea tooraine  energiatootmise murede lahendamisel. Puitu energiaks kasutades saame metsad korda, küttearved madalamaks ja nende eest makstav raha jääb kohaliku kogukonna kasutusse," selgitas Aun.

Taastuvenergia Koda ja Erametsakeskus sõlmivad täna koostöökokkuleppe, mille osana töötatakse välja teadus- ja arendustegevuse kava, sh rakendusuuringud bioenergia laialdasemaks kasutamiseks. Lisaks on võetud eemärgiks edendada koostööd metsaomanike ja nende vabaühenduste ning puidukasutajate vahel, samuti tõsta bioenergia alast teadlikkust avalikkuses.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806