Autor: Pille Ivask • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroomajad saavad uue hindamisskaala

Pealinna büroohooned saavad uue kahetähelise klassifikatsiooni, millest saab abimees nii pindade omanikele, rentijatele kui ka investeerijatele kirjutab tänane ehitusuudised.ee.

Uue süsteemi kahetähelise kuju järgi saab teada, mis hoonega on tegemist ja kus see asub. “Tegemist on abimehega kinnisvarahuvilisele,” ütles ettevõtmise eestvedaja, Uus Maa Property Advisors juhatuse esimees Ardi Roosimaa. Lisaks investori aitamisele muudab see kinnisvarakuulutused võrreldavaks – praegu hindab oma büroomaja selle omanik ise.

Määrab hoone kvaliteedi

Klassifikaator on hoone kvaliteedi määramise töövahend. Vajadus büroohooneid klassifitseerida on Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liikme ja klassifikaatori töörühma juhi Roosimaa sõnul õhus olnud aastaid. “Kinnisvara alal on pikalt kasutatud nimetusi A- ja B-klassi hoone. Samas  puudus ühtne arusaamine asjast, sest keegi polnud defineerinud, mida mingi klass tähendab. Meie loodav töövahend on lihtne abimees, et mõne kriteeriumi alusel aru saada, millisesse kvaliteediklassi ja piirkonda hoone kuulub,” rääkis ta.

Pikemalt loe ehitusuudised.ee portaalist.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474