Autor: Juuli Laanemets • 26. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes võitsid Elektrilevi suurhanke

Viis elektritööde ettevõtjat sõlmisid riigihanke raames lepingud Elektrileviga, et teostada elektrivõrgu hooldus-, remont- ja väiksemaid ehitustöid kolme aasta jooksul 17,3 miljoni euro eest.

Uued hanked tehti seitsmes maakonnas, kus asub pea 40 %i Elektrilevi võrgust. Allkirjastatud lepingud hõlmavad liinide ja alajaamade igapäevaseid hooldustöid, rikete kõrvaldamist, rikkemeeskondade töö korraldamist ning väiksemaid ehitustöid. Lepingud sõlmiti Järvamaa, Raplamaa, Ida-Harjumaa, Lääne- ning Ida-Virumaa ja saarte piirkonnas, millest viimane hõlmab Saare- ja Hiiumaad.

„Lõpptulemusest näeme, et konkurents tööde võitmiseks oli väga tihe,“ hindas Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend , kelle sõnul septembris välja kuulutatud riigihankele kvalifitseerus kokku kümme ettevõtet.  „Hanke tulemusel leidsime kolm uut koostööpartnerit ja tööde esialgu eeldatud kogumaksumus langes rohkem kui veerandi võrra. See võimaldab meil võrku efektiivsemalt hooldada,“ ütles Tiisvend.

Elektrilevi koostööpartnerid, kelle tööpiirkonda jääb kokku 26 000 kilomeetrit elektriliine ja 9200 alajaama, on alates käesoleva aasta aprillist:

• Eltel Networks AS,

• E-Service AS,

• OÜ Arendus & Haldus,

• AS KH Energia-Konsult

•  AS Empower.

Lepingutele kehtib pikendamisvõimalus kaheks aastaks.

Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi hangib parima hinna ja kvaliteedi saamiseks elektrivõrgu materjale ja töid elektritööde firmadelt üle Eesti. Ettevõttel on lepingud ligikaudu 70 partnerfirmaga.

Elektrilevi toob elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud suurematest aladest Läänemaa, Viimsi ja Narva. Ettevõte haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, 2013. aastal kavandatud investeeringumahuks oli 109 miljonit eurot ja 2014. aastal 105 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474