Autor: Juuli Laanemets • 6. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: kinnisvara käibekasv tuli äripindadest

Veebruaris tehti Tallinnas kinnisvaraga 857 ostu-müügitehingut 80,8 miljoni euro väärtuses, mis on 22 protsenti suurem maht kui jaanuaris, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul läks uus aasta sektoris kiirelt käima ja veebruari käibekasv tuli peamiselt äripindadest. “Eelmisel kuul tehti küll mitmeid kalleid korteri- ja majatehinguid, kuid üldiselt suuri muutusi polnud ja seis on rahulik,” ütles Vahter.

“Majade hind võib kevadel kerkida, kuid ma ei usu, et korterite osas suuri kõikumisi tuleb. Pangad on laenamist veidi kärpinud ja ostujõule tuleb piir ette. Sektorile on kõige parem stabiilsus, sest pikas perspektiivis poleks jätkuv hinnatõus kellelegi kasulik,” ütles Vahter.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi Tallinnas veebruaris kuus, mis on kolme võrra vähem kui jaanuaris. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 702 000 ja odavaim 32 000 euro eest.  Samas müüdi Tallinnas 28 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on üheksa võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 688 000 ja odavaim 5000 euro eest.

Tallinna korteritega tehti veebruaris 572 tehingut, mis on 3,2 protsenti vähem kui jaanuaris. Keskmine korteri ruutmeetri hind langes kuuga 0,3 protsenti 1383 euroni. Kalleim korter müüdi tänavu veebruaris 501 000 ning odavaim 2500 euro eest.

1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474