Autor: Juuli Laanemets • 22. aprill 2014

PZU laiendab turuosa RSA ostuga

Eelmisel nädala teatas RSA Insurance Group plc oma Balti ja Poola üksuste müügist kindlustusgrupile PZU. Pärast tehingu sooritamist toimub ka RSA Kindlustuse omanikuvahetus 2014. aasta teises pooles.

RSA andis teada, et kuna ostu-müügitehing eeldab finantsjärelevalvega tegelevate asutuste heakskiitu, ei jõustu tehing enne 2014. aasta teist poolt, mis tähendab, et praegu ei avalda see mingisugust juriidilist ega sisulist mõju ettevõtte tegevusele.

RSA juhatajaja Kaido Kepp ütles, et tehingu jõustudes võtab uus omanik RSA Kindlustuse äri üle täpselt sellisena, nagu see täna on ning jätkab kindlustusteenuste pakkumist. Kõik RSA koostööpartneritega sõlmitud lepingud jäävad kehtima ka pärast omanikuvahetust.

Kepp sõnas, et PZU on võimeline tulevikus paremini investeerima äri kasvatamisse, millega kaasneb kasu ka maakleritele, agentidele ja teistele koostööpartneritele.

PZU on oma enam kui 200-aastase ajalooga üks suurimaid rahvusvahelisi kindlustusettevõtteid Ida-Euroopas, mille koduturuks on Poola ja Balti riigid. Standard & Poor's Ratings Services on omistanud ettevõttele krediidireitingu A.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806