Autor: Juuli Laanemets • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva: põllutehnika kasutamine vajab paremat väljaõpet

Tänavu aprillis on tunduvalt sagenenud põllumajandustehnikaga juhtunud kahjuteated, sest eurotoetuste paus mõjutab masinapargi vananemisest tingitud kahjusid. Põllumajandussektoris aitaks kahjusid vähendada kasutajate parem väljaõpe, teatas Salva Kindlustus.

Kevadhooajale omaselt sagenesid eelmiste kuudega võrreldes tuntavalt põllumajandustehnikaga juhtunud kahjuteated. Salva Kindlustuse ASi juhatuse liikme Algor Orava sõnul toimub põllumasinatega õnnetusi peamiselt kahel põhjusel. “Kuna ELi toetusrahades on paus, siis masinad on muutunud vanemaks, neid ei vahetata enam nii kiiresti uute vastu ja pikemalt kasutusel olnud tehnika ütleb kergemini üles,” lausus Orav.

Põllumasinatega juhtunud õnnetused tulenevad tavaliselt masinate ümberpaiskumisest, käigukasti ja mootoriosade purunemisest ning oskamatusest arvestada manööverdamisel või tööd tehes masinate suurte gabariitidega.

“Paljude suuremate kahjude puhul on aga põhjuseks vähene või kohati lausa puudulik praktiline koolitus sadu tuhandeid maksvate keeruliste masinatega töötamiseks. Usun, et koolitusse investeerimine aitaks nii põllumeest, masina müüjat kui kindlustusseltsi,” lisas Orav.

Aprillis välja makstud kahjudest moodustasid traditsiooniliselt suurima osa sõidukitega seotud juhtumid, millele järgnesid ettevõtete varakindlustuse, reisi- ja kodukindlustusega seotud kahjud.

Tänavu aprillis registreeris Salva Kindlustus kokku 573 kahjujuhtumit ning tegi väljamakseid 605 000 euro ulatuses. Registreeritud kahjudest oli üksikjuhtumina suurim ehituseadmega toimunud õnnetus Tallinnas

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474