Autor: Juuli Laanemets • 26. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud: peame üle Eesti võitlust prügiga

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) alustab täna Euroopa rohelise nädala (Green Week) raames ümarlaudu üle Eesti, kus võetakse kõneks  kõik jäätmekäitlusega seonduv. Täna toimuval esimesel ümarlaual on teemaks uued paindlikud lahendused süvakogumismahutite soetamisel.

Korteriühistute üks suuremaid murekohti on võitlus prügiga, kinnitas ka EKÜL nõukogu juht Marit Otsing. "Enim valmistavad probleeme salaprügistajad - eramajade omanikud, kes sokutavad oma prügikotid salaja korteriühistute prügikastidesse. Ka on pakendiprügikastid ning avalikus kasutuses olevad prügikastid mõnikord ületäitunud, kuna linnades on palju turiste ning seega täituvuse prognoosimine tavapärasest keerukam. Samuti kasutatakse avalikke prügikaste tihti suvilast linna tulijate poolt. Mõnel pool ei toimi hästi biolagunevate jäätmete sorteerimine, ent kui biolagunevate jäätmete sees on olmeprügi, ei võta jäätmejaam neid vastu.  Murekohti, mis lahendamist vajavad, jagub," kõneles Otsing.

Seekordne Green Week otsib vastust küsimustele, kas ja kuidas aitavad ringmajandus, ressursside taaskasutus ja jäätmekäitlus tagada jätkusuutlikkust tänases piiratud ressurssidega maailmas. Kuna 2014. aastal on Euroopa Komisjoni poolt oodata mitmeid uusi ettepanekuid, kuidas senisest enam rakendada Euroopas ringmajandusele omast ressursside taaskasutuse põhimõtet ning tõhustada jäätmekäitlust.

Iga aasta juunikuus toimub Euroopa Liidus keskkonnateemadele pühendatud nädal Green Week, millega koos korraldavad partnerid erinevatest liikmesriikidest mais ja juunis sadu erinevaid satelliitüritusi üle Euroopa. Eestis on Green Week satelliitürituste korraldajaks kinnitatud EKÜL. Kõigil huvilistel on võimalus tulla osalema ja kaasa rääkima nädala raames toimuvatel temaatilistel korteriühistute ümarlaudadel.

Kõigi rohelise nädala ürituste kava leiab EKÜL kodulehelt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474