Autor: Juuli Laanemets • 27. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

INTA kaalub ühiskaarti Helsingisse ja Peterburi

Täna kohtus Tallinna linnapea maailma linnasid ühendava koostööorganisatsiooni INTA presidendi Maurice Charrieriga. Järgmise aasta alguseks on kavandatud Tallinna seminar, et kaaluda ühiskaardi kasutamist Helsingis ja Petrburis.

INTA (International Urban Development Association) president tutvub kahepäevase visiidi raames linna viimaste aastate ja lähituleviku arendusprojektidega, linnaplaneerimisalaste arengute ja perspektiivsete kinnisvaraarenduspiirkondadega.

Eelmise aasta detsembris Vietnamis Hanois peetud peaassambleel valiti Tallinna linnapea Edgar Savisaar assotsiatsiooni juhtkonda – ta on nii organisatsiooni asepresident kui ka kuueliikmelise täitevkogu liige. Aprilli lõpul Pariisis toimunud INTA juhatuse koosolekul tegi Savisaar ettepaneku korraldada Tallinnas 2015. aasta jaanuaris seminar, et arutada  Tallinna ühiskaardi Helsingis ja Peterburis kasutamise võimalusi. Seminar toimuks INTA ürituste sarja Metro in Progress raames.

INTA on ülemaailmne poliitikakujundajate ning linnajuhtimispraktikute liikmesorganisatsioon, mis aitab märkimisväärselt kaasa linnade säästvale arengule ja pole üksnes linnade koostöövõrgustik. Organisatsioon viib säästva linnastumise kogemuste ja teadmiste vahetamiseks ning ühiste strateegiate kujundamiseks kokku avaliku ja erasektori esindajad.

Maurice Charrier on INTA president käesolevast aasta algusest. Ta on Prantsusmaa Suur-Lyoni regiooni asepresident linnapoliitika ja sotsiaalse sidususe küsimustes ning on olnud INTA asepresident, INTA Euroopa piirkonnavolinik ja Prantsusmaa Rahvusliku Linnade Liidu juhatuse liige.

Edgar Savisaare sõnul on INTA ainus ülemaailmne linna säästvale arengule orienteeritud organisatsioon, kus Tallinn aktiivselt osaleb. „Rahvusvahelise haarde tõttu on selle organisatsiooni tippüritustel võimalus lisaks traditsioonilisele Euroopa linnaarengu tavale tutvuda ka Ameerika, Austraalia ja Aasia kiirestiarenevate linnamudelitega, levitada teavet Tallinnast ja tutvustada meie projekte laiemas mastaabis kui Euroopa,“ lisas linnapea.

INTA loodi 1976. aastal Pariisis ja alates 1987. aastast on seotud olnud ca 100 linnaarendusprojektiga rohkem kui 40 riigis üle kogu maailma. INTA liikmed usuvad, et ainult erinevate osapoolte jõupingutuste koosmõjul on võimalik kujundada jätkusuutlik ja integreeritud linnaruum.

Organisatsioon ühendab erinevaid linnade arengusse puutuvaid osapooli, sh nii riigi kui kohalike omavalitsuste poliitikuid, ettevõtjaid, arhitekte, teadusasutusi. 2013. aasta lõpus oli organisatsioonil 3245 liiget kokku sajast riigist, Tallinn on organisatsiooni liige alates 1999. aastast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474