Autor: Juuli Laanemets • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu suleb suurima silla terveks suveks

Reedel, 13. juunil suletakse remondiks Tartu kesklinnas asuv Võidu sild. Linna suurima liikluskoormusega sild jääb suletuks nii sõidukeile kui jalakäijatele kogu suveks.

„Silla sulgemine põhjustab kahtlemata inimestele suuri ebamugavusi, kuid muudmoodi pole kahjuks sillakonstruktsioone võimalik remontida. Võidu silla viimasest suuremast remondist on möödas ligi 20 aastat,“ selgitas abilinnapea Valvo Semilarski. „Linn on silla kapitaalremonti aastaid kavandanud ja selleks riigilt lisavahendeid taotlenud. Tänavu saime positiivse rahastusotsuse - riik toetab silla remonti 562 000 euroga ja saame töödega alustada.“  

Võidu sild suletakse 13. juuni hommikul kell 9 nii sõidukeile kui jalakäijatele, ülesõit võimaldatakse vaid linnaliinibussidele ja alarmsõidukitele. Ümbersõidud toimuvad Sõpruse, Vabadus- või Kroonuaia silla kaudu, jalakäijad saavad Emajõe ületamiseks kasutada veel ka Kaarsilda ja Turusilda. Sillaalused pikijõesuunalised läbikäigud jäävad jalakäijatele avatuks. Samuti jääb avatuks Tasku parklasse sissesõit.

Riia-Turu ristmikul muudetakse fooritsükleid ning Riia tänavalt on lubatud täiendav vasakpööre Vabaduse puiesteele ka teiselt sõidurealt.

Sõpruse silla liikluskoormuse kasvu arvestades paigaldatakse Turu tänavale linnast väljuvale suunale (ESPAKi kaupluse lähedusse) ajutised foorid, et võimaldada tööpäeviti linna sisenevatel sõidukitel paremini sooritada Turu tänavalt vasakpööret Sõpruse sillale.  

„Linnavalitsus hoiab tööde käigul silma peal, et ehitaja graafikus püsiks. Soovitame tartlastel oma sõidumarsruudid varakult valmis mõelda ja rohkem aega varuda, sest teiste sildade pealesõitudel võivad tekkida järjekorrad. Kindlasti  tasuks neil, kel võimalik, mõelda suvel ka rohkem jalgsi või rattaga liiklemisele,“ soovitas abilinnapea.

Ettevalmistused Võidu silla remondiks algavad juba tänasest, mil hakatakse paigaldama teavitusega seotud liiklusmärke, infotahvleid ja tegema ajutisi asfaldimarkeeringuid.

Tööde käigus remonditakse silla raudbetoonkonstruktsioonid, trepid, rajatakse hüdroisolatsioon, paigaldatakse uued deformatsioonivuugid, puhastatakse ja korrastatakse piirded ning asfalteeritakse teekatted koos peale- ja mahasõitudega. Kapitaalremont läheb maksma ligikaudu 800 000 eurot, millest riigilt saadud toetus on 562 000. Peatöövõtja ja projekteerija on AS Teede REV-2, omanikujärelevalvet teostab AS Taalri Varahaldus.

Hiljemalt 1. septembriks kohustub ehitaja avama sillal kahesuunalise liikluse, teetööd lõpetatakse oktoobri lõpuks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474