Autor: Ken Rohelaan • 31. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela müüs prügifirma juhtkonnale

AS Alexela Energia müüs 50,1% ASi Keskkonnateenused aktsiatest ettevõtte juhtkonna kontrolli all olevale investeerimisettevõttele OÜ Pinna Properties, mille järel sai AS Keskkonnateenused juhtkond ettevõtte täisomanikuks.

Alexela Energia nõukogu liikme Heiti Hääle sõnul oli tegemist grupi strateegilise otsusega. „Kuna meil Tallinna Prügila aktsiaid omal ajal omandada ei õnnestunud, siis Alexela Energia kavandatud sünergiad jäid tekkimata ning selle tulemusel otsustasime antud ärist väljuda,“ ütles Hääl. Ta lisas, et tehingu tegi nii müüja kui ka ostja jaoks lihtsamaks asjaolu, et oldi mitu aastat head partnerid ning müüja vaatenurgast saab ettevõte kompetentse ja motiveeritud omaniku.

ASi Keskkonnateenused juhatuse liikme Argo Luude sõnul on ettevõttel kavas jätkata sama meeskonna ja ilma suuremate muudatusteta. „Oleme koos Alexela meeskonnaga seda ettevõtet viimastel aastatel arendanud ja mingit revolutsiooni kavas ei ole. Meil on korralik kliendibaas ning prioriteediks on selle rahulolu ja mõõdukas turuosa kasv. Tegevjuhtidena võtsime lisaks olemasolevale osalusele täiendavaid riske juurde, kuna meeskond usub Keskkonnateenuste tulevikku,“ ütles Luude.

Tehingut finantseeris LHV Pank. AS Keskkonnateenused käive moodustas 2013. aastal 21,5 miljonit eurot. Ettevõte teenis aastaga 1,4 miljonit eurot ärikasumit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474