11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvel ruumi jahutamine 3 korda kallim kui talvine kütmine

Arvutused näitavad, et suvel on ühe kraadi võrra ruumi jahutamine üle kolme korra kallim kui talvel kraadi võrra toatemperatuuri tõstmine.

Soovituslik temperatuur büroohoones ja mitteeluruumis ei tohiks normi järgi ületada 25 kraadi – juba mõni kraad kõrgem temperatuur vähendab töötajate efektiivsust kuni 40%, selgitas USA klaasitootja Guardian esindaja.

“Suvel palav ja talvel külm – see on paljude meie piirkonna büroopindade pidev mure,” ütles Guardiani Balti turundusjuht Vaidas Petkevicius, kelle hinnangul on kasvavad kulutused kuumalaine ajal ja külmade talveilmadega pannud arhitekte vaatama avalike hoonete projekteerimisel energiatõhusate ja kliimamuutusi taluvate uuenduslike lahenduste poole.

Euroopa Liidu direktiivi kohaselt peavad kõik uued hooned 2020. aastast ja ametiasutuste hooned juba 2018. aastast olema nullilähedase energiatarbimisega.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474