Autor: Juuli Laanemets • 12. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Öösel põles Tallinnas suur büroohoone-ladu

Tulekahju täna öösel Tallinnas Tartu mnt 35/Kunderi 8a sulges liikluse, sest kustutustööd veel kestavad. Sõiduautodele on suletud Tartu maantee lõik Liivalaia ja Fr. R. Kreutzwaldi tänavate vahel suunaga kesklinna poole. Ühistranspordile on liiklemine võimaldatud.

Päästeamet teatas, et 5.45 saadi tuli kontrolli alla, kuid järelkustutustööd kestavad veel tunde. Suletud on liiklus Tartu maanteel alates C. R. Jakobsoni ja Tartu mnt ristist kuni Liivalaia ja Tartu mnt ristini suunaga kesklinna poole.

Päästjad tegelevad kustutustöödega ja otsivad tulekoldeid. Öösel oli hoone kustutustöödega hõivatud kogu Tallinna päästeressurss. Rohke kustutusvee ja ladustatud kangaste tõttu on hoone vahelaed muutunud varisemisohtlikuks.

Neli kesklinna päästjat, kes hoones sees kustutustöid tegid vajasid pärast vingus ja suitsus töötamist meditsiinilist kontrolli. Neist kaks viidi kurnatuse ja vedelikupuuduse tõttu haiglasse meedikute järelevalve alla põhjalikumasse kontrolli.

Büroo, tootmise ja laohoonete kompleksist lülitati 2.45 ajal välja elekter. Päästjate sõnul takistas tule levikule piiri panemist hoone keeruline planeering ning kuumus ja suits. 

Tulekahjust teatas hädaabinumbrile 112 möödakäija kuus minutit peale südaööd. Teate saamise hetkel põles hoone juba lahtise leegiga.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel. Teadaolevalt oli osa hoonekompleksist kindlustatud ERGO Kindlustuses.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474