Juuli Laanemets • 19 september 2014

Tuleviku töökoht võtab töötajalt oma laua

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse liikme ja haldusdirektori Elari Udami sõnul liigub Euroopa sinna, et aina enam kasutatakse jagatud töökohti, näiteks Holland planeerib kontoriruumide drastilist vähendamist aastaks 2020.

Ülemaailmse riiklike  kinnisvaraettevõtete aastakonverentsil otsiti võimalusi olla ökonoomsem ja räägiti riigistruktuuride büroopindade vähendamisest. Udami sõnul võiks Eesti õppida naaberriikidelt efektiivseid kontorilahendusi. „Euroopa liigub selgelt suunal, kus vähendatakse büroopinda selle arvelt, et kasutatakse jagatud töökohti. See tähendab, et töötajatel puudub isiklik töölaud ja tööd tehakse seal, kus on parajasti vaba ruum. Kuna tööd tehakse erinevates asukohtades, siis ei viibi kõik töötajad pidevalt kontoris ja tekib võimalus vabade töökohtade arvelt büroopinda vähendada. Näiteks Holland plaanib vähendada oma avaliku sektori bürooportfelli 50% võrra aastaks 2020,“ kirjeldas Udam tulevikku.

Energiaressursside kokkuhoiust rääkides ütles Udam, et probleemi lahendus hakkab pihta lastetoast. „Inimene oma tarbimisharjumustega mõjutab nii keskkonda kui energiakasutust oluliselt. Hoonete energiatarbimine moodustab keskmiselt üle maailma ca 40% kogu energiatarbest. Eestis on see number ca 50%. Teema on seega oluline ning peame oskama endale seada eesmärke hoonete ehituse ja halduse valdkondades,“ sõnas Udam. „Üha enam pööratakse tähelepanu ökoloogilise jalajälje küsimusele.“

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) eestvedamisel toimus Tallinnas kolme päevane ülemaailmse riiklike kinnisvaraettevõtete võrgustiku The Workplace Network (TWN) ja üleeuroopalise samalaadse võrgustiku The Public Real Estate Network (PuRE-net) ühine aastakonverents, kuhu on tuli 50 delegaati 20 riigist.

RKAS kodulehel on haldusteemade lahenduste parimad praktikute näited, nähtav SIIT.

Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806