Autor: Juuli Laanemets • 15. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva: ohtlik on, kui teedel sõidetakse ikka veel suviste kiirustega

Menetletud kahjujuhtumitest kujunes Salva Kindlustusele septembris suurimaks otsasõit põdrale, õnnetuse järgselt kanti sõiduauto maha ning esialgne kahjusuurus ulatub üle 40 000 euro.

“ Liiklusõnnetused, mis on  seotud loomadega mitmekordistuvad septembris ja oktoobris ning tavaliselt on tegemist suurte kahjudega. Näiteks raskem kokkupõrge põdraga tähendab sõidukile üldjuhul sedavõrd suuri kahjusid, et auto tuleb maha kanda,” märkis Salva Kindlustuse juhatuse liige Algor Orav.

“Autojuhile tundub tee enne lume saabumist turvaline ja tühi, kiirust hoitakse harjumusest suvise tasemel. Arvestades aga vihma, hämarust ning nendest tingitud halba nähtavust, võib iga teele hüppav metsloom tekitada ohusituatsiooni, kus reageerida on juba hilja, mõningatel juhtudel ka ohtlik,” lausus Orav. “Sügisilmadele iseloomulik pimedus, metsloomade suurem aktiivsus ning teekatte temperatuuri kiired muutused nõuavad autojuhilt praegu liikluses täiendavat tähelepanu ja keskendumist.“

Orava sõnul tuleb peale loomale otsasõitu esmalt tagada enda ning teiste liiklejate turvalisus ning seejärel helistada kas hädaabinumbril 112 või kui inimvigastusi ei tekkinud, otse keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, kes võtab ühendust lähima jahiseltsiga.     

Salva hüvitas septembris võrreldes möödunud aastaga klientidele kahjusid 11 protsendi võrra enam, kokku 0,83 miljoni euro ulatuses. Kogutud kindlustusmaksete summa kasvas viis protsenti, 1,4 miljoni euroni. Üheksa kuuga on Salva oma klientidele hüvitanud kahjusid 6,9 miljoni euro ulatuses ning kogunud kindlustusmakseid 12,6 miljonit eurot.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474