Autor: Juuli Laanemets • 15. oktoober 2014

Salva: ohtlik on, kui teedel sõidetakse ikka veel suviste kiirustega

Menetletud kahjujuhtumitest kujunes Salva Kindlustusele septembris suurimaks otsasõit põdrale, õnnetuse järgselt kanti sõiduauto maha ning esialgne kahjusuurus ulatub üle 40 000 euro.

“ Liiklusõnnetused, mis on  seotud loomadega mitmekordistuvad septembris ja oktoobris ning tavaliselt on tegemist suurte kahjudega. Näiteks raskem kokkupõrge põdraga tähendab sõidukile üldjuhul sedavõrd suuri kahjusid, et auto tuleb maha kanda,” märkis Salva Kindlustuse juhatuse liige Algor Orav.

“Autojuhile tundub tee enne lume saabumist turvaline ja tühi, kiirust hoitakse harjumusest suvise tasemel. Arvestades aga vihma, hämarust ning nendest tingitud halba nähtavust, võib iga teele hüppav metsloom tekitada ohusituatsiooni, kus reageerida on juba hilja, mõningatel juhtudel ka ohtlik,” lausus Orav. “Sügisilmadele iseloomulik pimedus, metsloomade suurem aktiivsus ning teekatte temperatuuri kiired muutused nõuavad autojuhilt praegu liikluses täiendavat tähelepanu ja keskendumist.“

Orava sõnul tuleb peale loomale otsasõitu esmalt tagada enda ning teiste liiklejate turvalisus ning seejärel helistada kas hädaabinumbril 112 või kui inimvigastusi ei tekkinud, otse keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, kes võtab ühendust lähima jahiseltsiga.     

Salva hüvitas septembris võrreldes möödunud aastaga klientidele kahjusid 11 protsendi võrra enam, kokku 0,83 miljoni euro ulatuses. Kogutud kindlustusmaksete summa kasvas viis protsenti, 1,4 miljoni euroni. Üheksa kuuga on Salva oma klientidele hüvitanud kahjusid 6,9 miljoni euro ulatuses ning kogunud kindlustusmakseid 12,6 miljonit eurot.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806