Autor: Juuli Laanemets • 21. oktoober 2014

5 soovitust talveajal autoga sõitjale

Sõidukitele tuleks alla panna talverehvid, sest lähipäevil on oodata külmakraade ja teedele võib tekkida libedus, soovitas RSA Kindlustus. Naastrehvide kasutamine on teatavasti lubatud 15. oktoobrist 1. aprillini.

„Praegu on õige aeg mõelda talverehvide paigaldamisele, kuna suverehvide haardevõime väheneb juba nullilähedaste soojakraadide juures. Seni kestnud head teeolud võivad muutuda lähipäevil saabuvate külmakraadidega väga kiiresti ootamatult keeruliseks, siis on talverehvid,ohutut liiklemist arvestades, asendamatud,“ ütles RSA Kindlustuse autokindlustuse riskijuht Tanel Kurs.

„Autoga liiklemisel tuleb alati valida ilmastiku– ja teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida piisavat pikivahet, lisaks ettevaatlikkusele liikluses tasub vaadata, kas auto on talveks valmis,“ märkis Kurs ja tõi esile alljärgnevad soovitused:

auto aknaklaasid olgu puhtad, kojamehed töökorras ning auto varustatud talvise klaasipesuvedelikuga – hea nähtavus on eriti pimedal ajal oluline;autos peab olema korralik lumekraabits ja –hari;lumine auto tuleb enne sõitu puhastada, eriti hoolikalt tuleb puhastada esi- ja tagaklaas, küljeaknad ja peeglid;auto aku peab olema töökorras, lukud õlitatud ja uste tihendid külmumisvastase ainega kaetud;käepärast võiks olla veoköis ja käivitusjuhtmed, mida ei pruugigi endal vaja minna, kuid nende abil saad kiiresti aidata hädasolevat kaasliiklejat.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806