Autor: Juuli Laanemets • 21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust talveajal autoga sõitjale

Sõidukitele tuleks alla panna talverehvid, sest lähipäevil on oodata külmakraade ja teedele võib tekkida libedus, soovitas RSA Kindlustus. Naastrehvide kasutamine on teatavasti lubatud 15. oktoobrist 1. aprillini.

„Praegu on õige aeg mõelda talverehvide paigaldamisele, kuna suverehvide haardevõime väheneb juba nullilähedaste soojakraadide juures. Seni kestnud head teeolud võivad muutuda lähipäevil saabuvate külmakraadidega väga kiiresti ootamatult keeruliseks, siis on talverehvid,ohutut liiklemist arvestades, asendamatud,“ ütles RSA Kindlustuse autokindlustuse riskijuht Tanel Kurs.

„Autoga liiklemisel tuleb alati valida ilmastiku– ja teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida piisavat pikivahet, lisaks ettevaatlikkusele liikluses tasub vaadata, kas auto on talveks valmis,“ märkis Kurs ja tõi esile alljärgnevad soovitused:

auto aknaklaasid olgu puhtad, kojamehed töökorras ning auto varustatud talvise klaasipesuvedelikuga – hea nähtavus on eriti pimedal ajal oluline;autos peab olema korralik lumekraabits ja –hari;lumine auto tuleb enne sõitu puhastada, eriti hoolikalt tuleb puhastada esi- ja tagaklaas, küljeaknad ja peeglid;auto aku peab olema töökorras, lukud õlitatud ja uste tihendid külmumisvastase ainega kaetud;käepärast võiks olla veoköis ja käivitusjuhtmed, mida ei pruugigi endal vaja minna, kuid nende abil saad kiiresti aidata hädasolevat kaasliiklejat.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474