Autor: Juuli Laanemets • 14. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: enne talve tuleb kontrollida rehve ja pidureid

Kolmandas kvartalis hüvitas ERGO 5,7 miljoni euro ulatuses kindlustuskahjusid Eestis. Samas paneb selts inimestele südamele, et veel enne talve tulekut kontrollitaks pidurite ja talverehvide korrasolekut.

ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalts soovitas läheneva talve eel üle kontrollida sõiduki tehnilise seisukorra. “Eriti oluline on üle kontrollida pidurid, et ootamatu vajaduse korral saaks rutem pidama. Samuti tasub juba varakult hakata mõtlema talverehvide peale ning vahetada need pigem varem kui et jätta viimasele minutile. Teatavasti tulevad esimesed libedad ja lumi alati ootamatult, kulunud või sootuks suverehve kasutades, võib see valusalt kätte maksta,” nentis Lepvalts.

Tema sõnul oli III kvartalis tavapäraselt kõige enam sõidukikahjusid. “Kõige suurem kahju oli taaskord seotud sõiduki ja rongi kokkupõrkega. Rongi taastamine läheb esialgsete prognooside järgi maksma enam kui 140 000 eurot,” täpsustas Lepvalts. “Lisaks toimusid kahe Eestis registreeritud ja kindlustatud sõidukiga välismaal rasked liiklusõnnetused, kus mõlemal juhul on kahju suurus ligi 70 000 eurot,” lisas ta.

Kolmandas kvartalis registreeriti kokku 1331 isikukahjut, millest raskeimad olid seotud liiklusega. “Liikluses sai kannatada nii sõidukijuhte kui ka jalakäijaid. Paraku lõppesid kaks välisriigis toimunud õnnetust inimese surmaga,” ütles Lepvalts.

Seoses läheneva koolivaheajaga paneb ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja kõigile välisriiki reisijatele südamele, et reisikindlustust ei tohiks unustada. “Selleks, et perereis sujuks muretult, tuleks kindlasti sõlmida reisikindlustuse leping. Juba reisil olles võib juhtuda, et vaba raha uute piletite ostmiseks ei ole, kui mingil põhjusel reis katkema peaks. Siin tulebki kindlustus appi,” kinnitas Lepvalts.

Varakahjusid registreeriti kolmandas kvartalis 961, millest suurimad olid seotud jahtidega. “Ühe ja sama võistluse käigus murdusid kahe jahi mastid ning kahju oli kokku ligi 170 000 eurot. Lisaks hävis tulekahjus ka üks suvila, mille kahju suuruseks kujunes umbes 40 000 eurot,” lisas Lepvalts. Registreeritud kindlustusjuhtumitest 3259 olid sõiduki-, 1331 isiku- ja 961 varakahjud, mis on Ergo hinnangul tavapärane kahjude proportsioon.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474