Autor: Juuli Laanemets • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta saab kontrollida auto tulede ja rehvide korrasolekut

Sõidukiomanikel on järgmisel nädalal,  14.–16. oktoobrini üle Eesti asuvates tehnoülevaatuspunktides kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele. Vajadusel ja võimalusel saab sõiduki tuled kohapeal ka ära reguleerida.

Selleks, et pöörata tulede korrashoiule suuremat tähelepanu saabuval sügis-talvisel ajal, korraldab Maanteeamet ka tänavu koostöös tehnoülevaatuspunktidega üleriigilise kampaania „Tuled ja rehvid korda“. Ülevaatuspunktides ja Tartu Kutsehariduskeskuses saab nende lahtioleku aegadel 14.–16. oktoober kontrollida tulesid ja rehve.

Maanteeamet tuletab meelde, et tühjad rehvid on liiklemisel üheks ohuteguriks. Madal rehvirõhk suurendab veeretakistust ja kiirendab rehvide ebaühtlast kulumist. See omakorda vähendab auto juhitavust ja võib ühel hetkel, nt kurvis sõites saatuslikuks saada. Samuti suurendab madal rehvirõhk kütusekulu. Seega on õige aeg ka rehvid üle kontrollida.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Kampaania ajakava ning liitunud ülevaatuspunktid leiab Maanteeameti kodulehelt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474