Autor: Juuli Laanemets • 20. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Basseinist kadus vesi ühe ööga

Jõhvi linna ainuke ujula, vene gümnaasiumis, jooksis ühe ööga veest tühjaks. Sügisest saadik on hoone avamist edasi lükatud, sest suvised remonditööd ei saanud tähtajaks valmis. Nüüd arvatakse, et vesi on tunginud vundamendi alla ja võib kogu hoone varisemisohtu seada, kirjutas reedene ajaleht Põhjarannik.

Jõhvi ainsa, 25 meetri pikkuse, ujula avamine on sel sügisel korduvalt edasi lükkunud. Septembris jäi ujula suletuks, kuna suvised remonditööd ei saanud kooli alguseks valmis. Oktoobris oli ujula mõned päevad lahti, kuid siis avastati, et lastel hakkasid silmad kipitama, ja vee happesuse tase osutus kehtivast normist kõrgemaks.

Ujulat haldava Jõhvi spordikeskuse direktor Tiit Tammaru sõnul oli kolmapäeva õhtul kõik korda saamas. “Vee happesuse probleemid said lahendatud. Nõutavast temperatuurist oli mõni kraad veel puudu. Arvasime, et neljapäeval võib ujujad vette lasta,” rääkis ta. Ent üllatuseks avastati neljapäeva hommikul, et öö jooksul oli suurem osa 306 kuupmeetrist veest basseinist haihtunud. Tammaru sõnul lõhkes üks toru. “Vesi kadus kusagile hoone vundamendi alla,” sõnas ta.

Abivallavanem Märt Marits ütles, et nii suure veehulga lekkimine võis kahjustada ka hoone vundamenti, sest maa sisse minnes pidi see vesi ju endale teed rajama. Enne kui ujulat taas kasutama hakata, tuleks tema arvates teha põhjalik ekspertiis, sest hoone seisukorda teadmata püsib seal varinguoht. “Pragusid on seal juba praegugi näha,” sõnas ta, lisades, et rääkis juba kolm aastat tagasi, et selle ujulaga tekivad suured probleemid.

Jõhvi vene gümnaasiumi ohtlikust olukorrast kirjutas Põhjarannik 2009. aasta juulis. Tookord tuvastas vallavalitsuse ekspertiis, et mitmed  2001. aasta remondi ajal tehtud ehitusvead on muutnud ujula varisemisohtlikuks.

Täispikk artikkel on loetav SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474