Autor: Aira Tammemäe • 26. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli Küberneetika majja tulevad tootmis- ja büroopinnad

Tehnopolil on järgmise sammuna plaanis renoveerida küberneetikahoones 3 korpus, et rajada sinna tootmis- ja büroopinnad.

Tallinna Teaduspark Tehnopoli arendusjuhi Eero Pärgmäe sõnul jätkub Tehnopoli hoogne areng kogu kompleksi jaoks märgilise tähendusega Küberneetika maja rekonstrueerimisega - siin on oma tegevust alustanud muuhulgas ka Skype ja Cybernetica. Järgmise aasta kevadeks on kõik Küberneetika maja korpused rekonstrueeritud. Lisaks juba mullu rekonstrueeritud kahele korpusele, saavad tänavu oktoobriks täielikult uue sisu ja ilme korpused 3 ja 4, nii uuendatakse täiendavalt 3200 ruutmeetrit kvaliteetset äri- ja tootmispinda. 2016. aasta kevadsuveks uueneb Tehnopoli 5. ja 6. korpuse rekonstrueerimisega veel täiendavalt 3000 ruutmeetrit rendipinda. Kogu hoonekompleksi paigaldatakse soojustagastusega sundventilatsioon, kliimaseadmed ning uus liftitehnoloogia. Lisaks uuele kohvikule, mis avas Küberneetika majas uksed juba selle aasta alguses, ehitatakse välja ka avalikud alad ning nõupidamiste- ja puhkeruumid.

"Täna on juba ligi pool Küberneetika maja kogupinnast täidetud arenevate tehnoloogiaettevõtetega, kes Tehnopoli nägemuses ongi kogu teaduspargi võtmerentnikud,” märkis Pärgmäe. Hoone planeering ja ruumide kõrgus võimaldab esimesel korrusel välja ehitada ka pooltööstuslikke labori- ja tootmispindasid, millele pääseb ligi muuhulgas ka kaubaliftiga. Ühe märkimisväärse uuendusena on Tehnopolil kavas ehitada Akadeemia tee 21/6 viimasele korrusele vastavalt rentnike soovidele büroohotelli tüüpi väiksemad pinnad. Täiendavalt tekib huvilistel võimalus ka üürida ca 1000 ruutmeetri ulatuses laopinda keldrikorrusel. Hoone katusele on loodud valmidus päikesepatareide vms tehnoloogia paigaldamiseks ning katsetamiseks, et Tehnopoli koonduvad “targa linna” lahendusi arendavad ettevõtjad saaksid kohapeal katsetada uusi innovaatilisi lahendusi.

Küberneetika maja uuenemine on alles esimene suurem käegakatsutav samm Tehnopoli arendamisel, visiooni kohaselt on Tallinna Teaduspark Tehnopol teadus- ja ärilinnak, mis on koduks alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele ning nende jaoks on hea keskkond ülimalt oluline. “Saame kõlavamalt rääkida Tehnopoli tulevikuplaanidest lähimate kuude jooksul, kui kogu kompleksi muutmine tõmbekeskuseks on aktuaalsem,” lubas Pärgmäe.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474