23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Energiatõhusad lükand- ja voldikuksed on mugav lahendus sise- ja välisruumide eraldamiseks

Kvaliteetsed lükand- ja voldikuksed on innovatiivne võimalus rõdude ning terrasside ühendamiseks või eraldamiseks.

Voldik- ja lükanduksi kasutatakse eelkõige rõdude, terrasside ja verandade, aga ka kaupluste, restoranide-kohvikute ning klassi- ja konverentsiruumide liitmiseks ja eraldamiseks. Need aitavad säästa ruumi ning muuta see väga lihtsalt hetkega väiksemaks, suuremaks või ühendada näiteks sooja suve puhul õuega.

„Meie kliimas on voldik- ja lükanduksed saanud väga populaarseks lahenduseks ridaelamute ja eramute puhul, olles suletud asendis täiesti tuule- ja soojapidavad ning mürakindlad, samuti kasutatakse voldikuid rõdude kinniehitamisel“ sõnab Hõrrak, märkides, et suurepärane näide efektiivsetest ja kaunitest voldikakendest on Tallinnas Sõpruse puiestee 202 asuv korrusmaja, mille elanikud tahtsid maja soojustamise käigus lasta rõdud kinni ehitada, kuid soovisid samas, et suviti oleks võimalik neid võimalikult suures ulatuses avada.

Koduaken OÜ valmistab kuni 5,7 meetri pikkuseid ja 7-osalisi voldikakna- või ukseelemente. Lükanduksi saab tellida kuni 6,5 meetri pikkuseid. Kuigi raamid on suured, annab nende eriline stabiilsus elementidele kestvuse ja usaldusväärsuse.

„Kenad klaasuksed või suured aknad annavad hoonele isikupära. Raamid ei pea sugugi olema klassikaliselt valged, vaid meie valikus on 55 erinevat tooni, kusjuures sise- ja välispinnad võivad olla erinevat värvi. Samuti on võimalik katta profiil puitimitatsiooniga, mis annab akendele ehtsate puitakende välimuse, säilitades samas plastakendele omase kasutajasõbralikkuse,“ tutvustab Hõrrak.

Lisaks raamidele on tänapäeval võimalik teha oma valik ka klaaside osas. Näiteks päikesepoolsete klaasuste ja akende puhul on otstarbeks kasutada päiksekaitseklaase, mis välimuselt on samasugused nagu tavaline klaas, kuid omadustelt ei lase ruumil ülearu soojeneda. Isepuhastuvad klaasid on kaetud spetsiaalse pinnakattega, kuhu mustus ja vesipiisad ei haaku – see on hea valik kõrgematel korrustel või liiklustihedas paiga elanikele. Peale selle on olemas mürakindlad klaasid ning karastatud või lamineeritud turvaklaasid.

Tänase päeva märksõnade – hind  ja energiasäästlikkus – kõrval on hakatud huvituma ka akende tehnilistest võimalustest ning erilahendustest. Aknaprofiilid ja klaaspaketid muutuvad paksemaks, aknad raskemaks ning tooted materjalimahukamaks. Sama lugu on innovaatilisusega: Koduaken OÜ laia värvivalikuga disaintoode SOFTLINE-82  vastab isegi passiivmaja avatäidete rangetele nõuetele. Kolme tihendi ning kuni 52 mm paksuse klaaspaketi kasutamine annab akendele lisaks üliheale soojapidavusele ka kaitse müra, niiskuse ja tõmbetuule eest.

„Oleme valmis pakkuma mittestandardseid lahendusi ning koostöös kliendiga leidma igale soovile ja vajadustele vastavaid lahendusi,“ sõnab Hõrrak.

Koduaken OÜ tugevuseks on toote kvaliteet. Ettevõte kasutab oma toodete valmistamiseks eranditult sertifitseeritud materjale, A-klassi profiile ja Euroopas toodetud aknasüsteeme ning toodab umbes 20 000 akent aastas. Akende tellimiseks või ka lihtsalt konsulatsiooni saamiseks tasub pöörduda OÜ Koduaken esindustesse, mille kontaktid leiab kodulehelt

www.koduaken.ee

Vaata ka tutvustavat videot Koduakna akendest:

www.valdeklaur.eu/koduaken/Kodusaade20.04.2013.mp4

Autor: kinnisvarauudised.ee CM artikkel

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474