Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mis muutub ehitamisel alates järgmisest nädalast

Järgmisel nädalal hakkab kehtima uus ehitusseadustik, vaata olulisemaid muudatusi.

Siin on ülevaade olulisematest artiklitest, mis Äripäeva teemaveeb ehitusuudised.ee on viimasel ajal avaldanud. 

Koos uute seaduste jõustumisega kaob ajalukku seni kehtinud ehituskeelul põhinev õigussüsteem ning asendub süsteemiga, mille järgi eksisteerib ehitusvabadus, analüüsib ehitusseadustikku Hedman Partners Attorneys-at-Law vandeadvokaat Liisa Linna.

Loe edasi

Seoses jõustuvate muudatustega peavad ettevõtjad hoolikalt jälgima, et lepingutesse, millega nad ehitise ostavad või tellivad, saaksid sisse ehitise garantiid ja ehitaja vastutust puudutavad kokkulepped, rääkis advokaadibüroo GLIMSTEDT vandeadvokaat Imbi Jürgen ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seadust tutvustades.

Loe edasi

Seni on räägitud peamiselt uuest planeerimisseadusest ja ehitusseadustikust, väiksemat tähelepanu on saanud kahe uue seaduse rakendusseadus, mis annab esimesena aimu suvel toimuvate muudatuste haardest ja mõjust.

Loe edasi

1. juulil kehtima hakkav uus ehitusseadustik annab uue vormi mõistetele ehitis ja ehitamine. Muutusi ja nende mõju analüüsib Advokaadibüroo Aivar Pilv advokaat Karin Ploom.

Loe edasi

Uutes seadustes on nii häid kui halbu asju. Uue ehitusseadustiku väljatöötamise töögrupis osalenud ehitusjurist Tuuliki Laessoni (Laesson & Partnerid OÜ) sõnul on uus planeerimisseadus kui ka uus ehitusseadustik toonud kaasa ehitusvaldkonnas tegutsejate polariseerumise - ollakse kas vastu või poolt.

Loe edasi

1. juulil 2015 jõustuv uus planeerimisseadus näeb kohalikule omavalitsusele ette võimaluse detailplaneering kehtetuks tunnistada, kui detailplaneeringu kehtestamisest on möödunud vähemalt viis aastat ja detailplaneeringut ei ole asutud ellu viima.

Loe edasi

 

Autor: kinnisvarauudised. ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474