Autor: Aira Tammemäe • 12. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased ehitavad Eestisse ainulaadse tootmishoone

Latvijas Finieris Group ehitab Kohilasse uue tootmishoone maksumusega 60 miljonit eurot. 

Kohila Vineeri arenduse teise etapi algust tähistab 12. augustil projekti koostööpartenerite ja kohaliku omavalitsuse juhtide juuresolekul paigaldatav nurgakivi.

17 700 ruutmeetrise tootmishoone II etapi ligikaudne maksumus on Kohila Vineeri juhatuse esimehe Väiko Dorbeki sõnul 60 miljonit eurot.Uut hoonet hakkavad ilmestama Peetri Puit OÜ poolt toodetud puidust kandvad struktuurielemendid, mille kasutamist tööstushoonete puhul kohtab Baltikumis harva.  "Tootmishoone konstruktiivne osa, nii talad kui vermid, valmistatakse liimpidust,  mis on ebatraditsiooniline ja harva kasutatav tootmishoonete juures. Sellega soovime luua töötajasõbraliku töökeskkonna ning eesmärk on tagada kollektiivile parimad töötingimused," kommenteeris Dorbek.

Dorbeki sõnul on Kohila Vineeri eesmärk vääristada kohalikku toorainet ja olla partner Eesti metstööstusele. Seni toodeti  Kohila Vineeris märgspooni, pooltootest valmistati kvaliteetne vineer Latvijas Fineirise teistes tootmisüksustes."Rekonstrueerimise  II etapi valmides hakkab tehas tootma valmistoodanguna 45 000m3 kõrgekvaliteedilist, erinevate pinnakatetega vineeri aastas."  

Täna töötab Kohila Vineeris 50 töötajat, pärast rekonstrueerimist tõuseb töötajate arv 230ni. "Kohila Vineeri põhitegevuseks jääb kvaliteetse vineeri tootmine. Vineeri müügiga tegelevad teised üksused," lisas Dorbek. Latvijas Finierisi ametlik edasimüüja Eestis on Vineerimaailma kaubamärgi all tegutsev Klavis OÜ. "Jääme ka edaspidi neid esindama ning ka Kohila Vineeri toodangut müüma," kommenteeris Klavis OÜ juht Guido Taliaru.

Kohile Vineeri tootmishoone II etapi peatöövõtja on Maru Ehitus AS. Projekti arendus toimub koostöös SEB pangaga. "Kohila Vineer on Läti eduka ettevõtte Latvijas Finieris Eesti tütarettevõte ja tootmisüksus. Latvijas Finieris on SEB Läti pikaajaline edukas suurklient, seega on SEB Eesti kaasa löömine Latvijas Finierise Eesti operatsioonide laenuga finantseerimisel meie jaoks igati loomulik samm. Samuti on puidutööstus tervikuna Eestis jaoks perspektiivne tegevusala ja puidu täiendav vääristamine on meie poolt vaadatuna igati positiivne," kommenteeris SEB Panga ettevõtete panganduse juht ja juhatuse liige Indrek Julge.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474