Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 12. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Läti tuntud puidutööstur investeerib Kohilasse

Kohila Vineeri Läti emafirma Latvijas Finierisi nõukogu esimees ja üks omanikke Uldis Bikis rääkis kinnisvarauudised.ee teemaveebile oma ettevõtte plaanidest.

 https://youtu.be/UZ67kS6jexU

Kohila Vineeri Läti emafirma Latvijas Finieris on Läti suurim puidutööstusettevõte. Kontsern on üle maailma asutanud 11 ettevõtet, mis tegelevad toodete müügiga. Kontserni suuremad turud on Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Türgi, aga Balti riikides toodetud vineeri müüakse kokku enam kui 60sse riiki.

Kontserni 2014. aasta käibe osas võib öelda, et näiteks 18% müügist tuli Saksamaalt. „Meil ei ole ühe riigi osakaal liiga suur, riskid on hajutatudüle maailma,“ kommenteeris Bikis.

Bikis märkis, et Eesti on lihtne riik, kus äri ajada. „Protsessid on lihtsalt ja kui Eesti inimestega on midagi ärialaselt kokku lepitud, siis need kokkulepped ka peavad.“ Ajakirjaniku küsimuse peale, et kas see siis Lätis nii ei ole, vastas Bikis esialgu lõbusa naeruga. Siis lisas ta poliitiliselt korrektselt: "Latvijas Finieris valib omale alati ja igas riigis head partnerid".

Bikis märkis veel, et Latvijas Finieris Groupi järgneva viie aasta investeeringute plaan on 300 miljonit eurot ja 60 miljonit eurot sellest siis tuleb nüüd järgneva aasta jooksul Kohila uue tehase ehitusse. Ülejäänud 240 mln eurot jagunevad teiste riikide vahel, kus Latvijas Finieris tegutseb - nendeks on veel kolm tehast Lätis, üks Leedus ja üks Soomes.

Bikise sõnul on ka tema üks Latvijas Finieris Groupi väikeomanikke. Groupil on kokku üle 400 aktsionäri ja mitte kellegi üksikisikust aktsionäri osalus ei ole üle 2 protsendi.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474