Autor: Lea Korem • 2. detsember 2015

Kõrgeim hoone tuleb nullenergiahoone

Autor: Forbes

Iraaki, Basrasse, kavandatakse pilvelõhkujat nimega „Pruut“, millest peab saab järgmine maailma kõrgeim hoone.Sellest tuleb nullenergimaja, mis toodab sama palju kui kulutab.

Kohalikud nimetavad Basrat Pärsia lahe pruudiks, millest on kompleks ka oma nime saanud. Projekti tellijaks on Basra omavalitsus, kellel on ambitsioonikas plaan, püstitada hiigelehitis  2025 aastaks. 

Kavandatav kompleks koosneb neljast ühendatud tornist, mis moodustab kokku 604 korrust, kogupindalaga 1,55 milj. ruutmeetrit.

Arhitektide sõnul loovad nad maailma esimest „vertikaalset linna“. 188 meetri kõrgune antenn paikneb kõrgeima torni tipus, mis sööstab 1152 meetrit taevasse. See on rohkem, kui praegused maailma kõrgeimad hooned  -  Burj Khalifa Dubais 830 meetrit  ja Saudi Araabias valmiv Kingdom Tower,  mille lõppkõrgus saab olema 1008 meetrit.

Õigele pruudile kohaselt kuulub ka selle pilvelõhkuja juurde „loor“ - klaasist varikatus , mis langeb tornist alla, varjates hoone alumisi korruseid. Varikatuse all hakkavad paiknema hotellid, kauplused, pargid ja kogu kompleksi ühendav siseraudtee.

Maailma kõrgeima hoone arendus keset kõrbe lähtub keskkonnasäästlikkuse printsiibist, nii jäävad viljakad maad põlluharimise tarbeks ja vältimaks valglinnastumist, pürgib „Pruut“  seninägematutesse kõrgustesse.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806