Lea Korem • 2. detsember 2015
Jaga lugu:

Kõrgeim hoone tuleb nullenergiahoone

Foto: Forbes

Iraaki, Basrasse, kavandatakse pilvelõhkujat nimega „Pruut“, millest peab saab järgmine maailma kõrgeim hoone.Sellest tuleb nullenergimaja, mis toodab sama palju kui kulutab.

Kohalikud nimetavad Basrat Pärsia lahe pruudiks, millest on kompleks ka oma nime saanud. Projekti tellijaks on Basra omavalitsus, kellel on ambitsioonikas plaan, püstitada hiigelehitis  2025 aastaks. 

Kavandatav kompleks koosneb neljast ühendatud tornist, mis moodustab kokku 604 korrust, kogupindalaga 1,55 milj. ruutmeetrit.

Arhitektide sõnul loovad nad maailma esimest „vertikaalset linna“. 188 meetri kõrgune antenn paikneb kõrgeima torni tipus, mis sööstab 1152 meetrit taevasse. See on rohkem, kui praegused maailma kõrgeimad hooned  -  Burj Khalifa Dubais 830 meetrit  ja Saudi Araabias valmiv Kingdom Tower,  mille lõppkõrgus saab olema 1008 meetrit.

Õigele pruudile kohaselt kuulub ka selle pilvelõhkuja juurde „loor“ - klaasist varikatus , mis langeb tornist alla, varjates hoone alumisi korruseid. Varikatuse all hakkavad paiknema hotellid, kauplused, pargid ja kogu kompleksi ühendav siseraudtee.

Maailma kõrgeima hoone arendus keset kõrbe lähtub keskkonnasäästlikkuse printsiibist, nii jäävad viljakad maad põlluharimise tarbeks ja vältimaks valglinnastumist, pürgib „Pruut“  seninägematutesse kõrgustesse.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee