Rotermanni soolalaos näeb aasta arhitektuuriparemikku

Alates 30. detsembrist saab Eesti Arhitektuurimuuseumis vaadata 2015. aasta arhitektuuripreemiate näitust „Arhitektuurirullid“. Tegu on ülevaatega parimatest valminud hoonetest, sisekujunduslahendustest, maastikuobjektidest ja restaureeritud majadest.

Eesti Kultuurkapital ja kolm arhitektuurivaldkonna erialaliitu – Eesti Sisearhitektide Liit, Eesti Maastikuarhitektide Liit, Eesti Arhitektide Liit – andsid tänavu esmakordselt oma preemiad välja ühiselt. 4. detsembril toimunud pidulikul galaõhtul Kultuurikatlas selgusid preemiasaajaid 16 erinevas kategoorias. Eesti Kultuurkapital andis välja viis auhinda: preemia arhitektuurialase tegevuse eest, renoveerimispreemia, restaureerimispreemia, arhitektuuripreemia ja arhitektuuri aastapreemia. Eesti Sisearhitektide Liidu preemiad jagati kaheksas kategoorias: Moodsa Kodu publikupreemia, parim ajalooline interjöör, parim büroo, parim kodu, parim näitus, parim restoran (kaks laureaati), parim ühiskondlik ruum ja parim installatsioon. Esimest korda anti välja Eesti Arhitektide Liidu aastapreemia. Eesti Maastikuarhitektide Liit andis aga üle auhinna „Eesti Maastikuarhitektuuri Aasta tegu“.

Rotermanni soolalao suures saalis avatud näitusel saab tutvuda nii kõigi tänavuste arhitektuuriauhindade nominentide kui ka laureaatide töödega.  Esmakordselt on kõige olulisemate Eesti arhitektuuripreemiate nominendid ja laureaadid koondatud ühele näitusele. Arvukad fotod ning mänguline, labürinti meenutav näitusekujundus loovad meeleoluka keskkonna, kus end Eesti uue arhitektuuriga kurssi viia. Näituse „Arhitektuurirullid“ kujundaja on Mark Grimitliht ja graafiline disainer Martin Pedanik, näitus jääb Rotermanni soolalaos avatuks 17. jaanuarini 2016.

 

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised