Autor: Lea Korem • 19. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päästjad said viie hoone võrra rikkamaks

2015 avatud Vormsi operatiivteenistuste ühishoone
Foto: Siseministeerium
Päästeametil valmis eelmisel aastal viis uut kinnisvaraobjekti. Lisaks ennetustööle ja elanike kaasamisele pööratakse ka edaspidi tähelepanu päästjatele kaasaegsete töötingimuste tagamisele, ütles siseminister Hanno Pevkur Siseministeeriumi ja Päästeameti ühisel pressikonverentsil.

Investeeringud jätkuvad

Ministri hinnangul on investeeringud kinnisvarasse tehtud päris palju. Valmis on saanud Tallinna Häirekeskuse ja Päästeameti ühishoone, samuti Vormsi, Häädemeeste, Tartu ühishooned. Investeeringud kinnisvarasse jätkuvad ka sel aastal. Praegu on töös Pärnu ühishoone projekt ja see valmib kevadeks, ehitus algab 2017. aasta algul. Tööd käivad Vändra ja Vastseliina komandode ehitusel.

Siseminister Hanno Pevkur, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja vabatahtlik Mariann Mäeots
Foto: Lea Korem

Firmade tuleohutusalane tase paraneb

Päästeamet teostas eelmisel aastal 4613 ettevõttes riskipõhiset tuleohutuskontrolli ja 3886 firmat esitas enesekontrolli tuleohutusaruande. Tammearu sõnul saavad ettevõtjad aasta-aastalt paremini aru tuleohutusnõuete täitmise vajalikkusest just nende enda firma jätkusuutlikkuse ja imidži seisukohalt.

 

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu
Foto: Lea Korem

Muret teeb kodude olukord

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu märkis murega, et iga päev põleb Eestis 2 kodu. 2015. aastal oli kodudes 791 tulekahju. Peamine kodude põlengu põhjus on lahtise tule kasutamine, mitte töökorras elektriseadmed ja kolmandal kohal on suitsetamine. Lahtine tuli on sageli probleemiks kodudes, kus mingil põhjusel puudub elekter. Päästeamet remontis eelmisel aastal 46 000 euro ulatuses 25 küttekollet, suures osas vabatahtlike toel.

Vabatahtlikud päästjad loodavad tööandjate toetusele

Vabatahtlikke päästjaid on Eestis 1768, see ületab kutseliste päästjate arvu. Selles osas on Eesti jõudnud Euroopa arenenud riikide poolele, tõdes Tammearu. Vabatahtlik päästja Mariann Mäeots märkis, et suur abi on tööandjatest, kes oma firma töötajatel võimaldavad vabatahtlikku päästetööd teha.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474