25. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna planeeritakse järjekordset kõrghoonet

Tallinna planeeritakse praegustele lisaks ühte kõrghoonet
Autor: Meeli Küttim
Tallinna linnavalitsus algatas detailplaneeringu, millega soovib linn luua võimalus rajada SEB Panga peahoone vahetusse lähedusse kuni ligi 50 maapealse korrusega hoone.

Linna detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta 0,35 ha suuruse Tartu mnt 17 kinnistu ärimaa sihtotstarve elamu- ja ärimaaks ning määrata ehitusõigus kuni 42 maapealse ja kuni 3 maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamu ehitamiseks.

Ühtlasi algatas linn Tartu mnt 17 kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus omab olulist piirkonnale keskkonnamõju.

Planeeritav maa-ala asub SEB ja Swissoteli kõrghoonete läheduses ning linnaehituslikult olulises kohas linna keskuses. Kontaktvööndis paiknevatel hoonetel on kuni 27 korrust. Ärimaa sihtotstarbega Tartu mnt 17 kinnistu omanik on OÜ Viis Veeringut. Praegu asub kinnistul asub 3-korruseline endine kauplus „Turist“, mis on ümber ehitatud ööklubiks.

Planeeritava ala suurim lubatud hoonete absoluutkõrgus on 130 meetrit. Kõrghoonete teemaplaneeringule korraldatud keskkonnamõju strateegilise hindamise tulemusena on eksperdid teinud ettepaneku, et kuna kõrghooned on olulise keskkonnamõjuga objektid, on iga kõrghoonet taotleva detailplaneeringu puhul vaja läbi viia keskkonnamõju strateegiline hindamine kõrghoonete mõju ulatuse täpsemaks määratlemiseks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474