Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 8. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: eksklusiivsed arendused ei tekita turvalist linnaruumi

Liikuvuse ekspert Marek Rannala
Autor: Eiko Kink
Tallinna Peatänava konkursi töörühma liige, liikuvuse ekspert Marek Rannala märgib, et kuigi meeldiv linnakeskkond loob eeldusi nii kinnisvarahindade tõusuks kui kallimateks arendusteks, on selles küsimuses mõistlik leida tasakaal kallite lahenduste, eksklusiivsuse ja kõigile meeldiva linnakeskkonna loomise vahel.

Toimumisaeg: 07.04

Eesti ainus laiapõhjaline turvalisusele keskendunud konverents;

Kõne alla tulevad turvamaailma uued trendid nii tehnoloogiate kui sotsiaalse valmiduse osas.

Valik teemasi: kuidas aitavad droonid turvalisust tagada, kuidas korraldada eeskujulikku turvahanget, aga samuti ka kuidas planeeritakse hästi toimivat ja turvalist linnaruumi

Täpsem infi ja registreerimine siit.

 

„Kui räägime peatänava projekti mereühenduse liitmise osast, siis on näha,  et arendajatel on suur tahe teha mere äärde sadama piirkonda eksklusiivkortereid. Neil on aga tendents jääda rendikorteriteks, mis ei aita luua piirkonda turvalisust tekitavat kogukonda.“

Põhjamaade linnades püütakse tänasel päeval uusi alasid arendada eri tüüpi elamisvõimalustega. „Arendaja võib eksklusiivsemast arendusest saada esialgu küll veidi suurema kasumlikkuse, aga pikemas perspektiivis see piirkond enam ei ole nii atraktiivne, sest see muutub ühekülgsemaks ja ei paku enam laialdasemalt inimestele meeldivat elukeskkonda.“

Turvalisust oluliselt mõjutavate tegurite reas rõhutab Rannala, et kõige olulisemad on selles linnaruumis viibivad inimesed. „Maailmapraktika ja ka erinevad uuringud näitavad, et kui konkreetses linnaruumis viibib igat liiki inimesi, läbilõige ühiskonnast, loob see parimad eeldused ka turvalise elukeskkonna sünniks.

Pikemalt on inseneri ja liikuvuseksperdi Marek Rannala ideid linnaruumi arendamisest ja turvalisemaks muutmisest võimalik kuulata järgmisel kuul toimuval Turvakonverentsil.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474