22. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärikinnisvarafond maksis tubli dividendi

Baltic Opportunity Fund on investeerinud ka Coca-Cola Plazasse
Foto: Raul Mee
Ärikinnisvarainvesteeringutega tegeleva Northern Horizon Capitali Baltikumi kinnisvarafond Baltic Opportunity Fund kasvatas mullu oma üüritulu kahekordseks – see oli 6,07 miljonit eurot, teatas ettevõte. Ettevõtte investeeringutest üle poole paikneb Leedus.

Eelmise aasta puhaskasum oli 5,53 miljonit eurot. Samuti maksis fond eelmise aasta lõpus oma investoritele dividendideks 7% investeeritud omakapitalist. Viimasel kolmel aastal on fond portfelli üüritegevusest välja maksnud 19% ja seega täitnud oma põhieesmärgi maksta dividende igal aastal.

Northern Horizon Capitali fondijuht Tarmo Karotam kommenteeris, et fond on viimased viis aastat ostnud vaid selliseid investeeringuid, mida peab pikaajaliselt atraktiivseks oma tugevate rentnike jaoks. „Portfelli vakantsuse määr eelmisel aastal oli 2%. Lisaks on fondi Leedu ja Eesti varade juures suur lisaväärtuse potentsiaal, mille loomisega me aktiivselt ka igapäevaselt tegeleme,“ märkis Karotam.

Fond on teinud viis investeeringut Tallinna, Riiga ja Vilniusse, nimekamad näited on Coca-Cola Plaza Tallinna südames ja Europa ostukeskus Vilniuse südalinna ärikvartalis.

Fondi varadest on Leetu investeeritud 61,7%, Eestisse 32,4% ja Lätti 5,9%. Kontserni kinnisvaraportfell jaguneb kaubandus-, teenindus- ning büroopindade vahel. 2010. asutatud fondi portfellis on üle 180 üürniku ning portfelli brutomaht umbes 85 000 ruutmeetrit.

Pikemalt loe fondi tegemisest Äripäev.ee vahendusel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474