25. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits: arenguks on oluline tööjõutootlikkuse kasv

Mainori nõukogu esimees Ülo Pärnits peab praegust perioodi majanduskasvu jaoks soodsaks.
Autor: Terje Lepp
Mainor grupi käive moodustas tänavu esimeses kvartalis 5,2 miljonit eurot, mida on 27 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil. Hoogsa kasvu juures suutis ettevõtte tööjõukulusid hoopis vähendada.

Esimeste kvartalite võrdluses tõusis käibekasvu kõrval 45% ka AS Mainori EBITDA, moodustades 2,1 miljonit eurot. Samade perioodide võrdluses suurenes eksport 58%, ulatudes 1,3 miljoni euroni. Oluliselt suurendati ka investeeringute mahtu, mis moodustas 4 miljonit eurot ehk 3,1 korda enam kui aasta tagasi samal perioodil.

Mainori nõukogu esimehe, majandusdoktori Ülo Pärnitsa sõnul on praegu Eestis soodne majanduskasvu periood, kui on vaid võimekaid inimesi. “Kui arvestada esimese kvartali hoogsa kasvu juures Mainori ettevõtete 4-protsendilist tööjõukulu vähenemist, siis tähendab see tööjõutootlikkuse 30-protsendilist kasvu,” selgitas Pärnits ja lisas et ärkimisväärne lisandväärtuse tõstmine ühe töötaja kohta on oluline kogu Eesti majanduse arenguks.

Mainor kontserni põhitegevusteks on Ülemiste City – Targa Linna arendamine, gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegiline juhtimine, AS Eesti Ettevõtluskõrgkool juhtimine ning kinnisvara haldamine oma kinnistutel. Mainori tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad lisaks ka puidu, metalli ja energeetika alal.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474