Jaga lugu:

VAATA PILTE: Mardi kortermaja sarikapidu

Foto: Brave Capital

Tallinna südalinna Mardi tänavale kerkib põneva arhitektuurilise lahendusega hoone, mis on esimene pääsuke ümberkujunevas keskturu piirkonnas. Käesoleva nädala kolmapäeval, 25. mail toimus hoone sarikapidu.

Brave Capitali juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul on Mardi 9 korterelamu näol tegemist arhitektuurilise teerajajaga Tallinna linnapildis: “Mardi 9 majal on suured avarad rõdud ja palju terrasse, millele lisandub omapärane arhitektuuriline lahendus. Sarnaseid hooneid Tallinnas ei ole.“

“Tänu RAMM Ehituse heale tööle oleme ehitusgraafikust ees ning saime sarikapidu pidada juba mais. Uus korterelamu valmib plaanide kohaselt selle aasta lõpuks,“ ütles Kuusk. „Käesolevaks hetkeks oleme ligikaudu kolmandikule korteritest leidnud uued omanikud. Järgmises faasis plaanime valmis saada näidiskorteriga.”

Korteriturul tihe rebimine

NordicBrokers maakleri Andrus Viksi sõnul on viimase aasta jooksul tüüplahendustega uusi kortermaju ehitatud palju, kuid erilise ja huvitava lahendusega hooneid pigem vähe. Just maja eripära on põhjus, miks ta korterite müügi pärast muret ei tunne.

„Seda maja ilmestavad eelkõige suured avatud terrassid, kuid minu meelest on vähemalt sama oluline see, et inimesed saavad meil oma küttekulusid ja ventilatsiooni ise reguleerida. Maksad täpselt nii palju nagu tarbid, mitte ruutmeetrite alusel,“ sõnas Viks. „Samuti on see üks vaiksemaid kohti kesklinnas. Siin on suured magistraalid lähedal, aga automüra praktiliselt ei kostu.“

Mardi 9 elamu asub keskturu läheduses, mida ootavad ees ümberehitused. „Keskturu omanikud andnud sisse taotluse detailplaneeringu algatamiseks, mille tulemusel plaanitakse peahoone asemele elu- ja ärikvartal, samuti linnaväljak ning vana turuhoone asemele uus kaasaegne turg,“ selgitas Viks.

Seitsme korruselisse Mardi 9 hoonesse ehitatakse kokku 46 korterit koos 57 parkimiskohaga, lisaks viis äripinda ja maaalune parkla. Maja arendab Brave Capitali poolt juhitav 3N Residential OÜ ning hoone projekteeris KUU arhitektid.

 

Mardi kortermaja sarikapidu  
Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee