Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea finantseerib Mainor Ülemiste projekte

Endise Dvigateli tehase mehaanika-montaažitsehh
Autor: Mainor Ülemiste
Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste sõlmis Nordea pangaga 2,5 miljoni euro suuruse finantseerimislepingu, mille abil restaureeritakse unikaalsed vanad tootmishooned uue MyFitness spordiklubi ja Gourmet Coffee restorani jaoks.

Baltimaade suurima spordiklubide keti MyFitnessi moodsaim klubi hakkab tegutsema enne Teist maailmasõda ehitatud endises Dvigateli tehase mehaanika-montaažitsehhi hoones. Majal taastatakse täies mahus ajalooline raudbetoonist saehambaid meenutava kujuga saagkatus, mille näiteid on Eestis vähe säilinud. 2760-ruutmeetri suuruses hoones on 8,5 meetri kõrgused laed, milles on kasutatud ligi tuhat ruutmeetrit klaasi. Spordiklubis saab olema suur jõusaal ja rühmatreeningute ruumid, 25-meetrine ujumisbassein, massaažibasseinid ning erinevad saunad.

Täna Tallinnas Kadriorus ja Pärnu maanteel kohvikuid opereeriva ning kvaliteetkohvi valmistava Gourmet Coffee uus restoran tuleb kõrvalasuvasse kolmekordsesse punastest tellistest endisesse tööstushoonesse, milles on kokku 995 ruutmeetrit restaureeritavat pinda. MyFitness spordiklubi ja Gourmet Coffee restoran Ülemiste Citys on plaanis külastajatele avada järgmise aasta alguses.  

Ülemiste City`s on 36 hektaril välja ehitatud 100 000 ruutmeetrit üüritavat kontoripinda. 2025. aastaks plaanitakse lisaks uuele spordiklubile ja restoranile rajada kokku 300 000 ruutmeetrit büroopinda, 125 000 ruutmeetrit kortereid, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474