Autor: kinnisvarauudised.ee • 29. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KV.EE: kauplemisruum korteriostul suureneb

Eesti kinnisvaraturu aktiivseimas piirkonnas Tallinnas kerkivad korterite pakkumishinnad kiiremini kui tehinguhinnad
Eesti kinnisvaraturu aktiivseimas piirkonnas Tallinnas kerkivad korterite pakkumishinnad kiiremini kui tehinguhinnad. See suurendab hinna üle kauplemise ruumi.

Korterite ostu-müügitehingute hinnad on Tallinnas viimased poolteist aastat sisuliselt seisnud paigal – juunikuine korteritehingute keskmine hind on napi 2% aastatagusest kõrgemal. Samas kasvavad jätkuvalt pakkumishinnad ehk see summa, millega müüjad oma korterid müüki panevad. Aastataguse ajaga võrreldes jääb Tallinna korteripakkumiste keskmine hinnatõus portaalis vahemikku 5-6%.

Tallinna keskmine tehinguhind ühe m2 kohta oli 2015. aasta juunis 1539 eurot ning tänavu juunis 1577 eurot. Keskmine müügipakkumistes toodud hind on aastaga aga kerkinud 1820-lt eurolt 1911 euroni ruutmeetri kohta.

Siiski prognoosib Teslon, et olukorras, kus konkurents kinnisvaramüüjate vahel on ülitihe, tehinguhindade ja pakkumishindade vahe vähenemist järgmistes kvartalites. Seda põhjusel, et mõistlik hind on oluline tegur, mis aitab kinnisvaramüüjal ostjate tähelepanu pälvida.

„Valel teel on need kinnisvaramüüjad, kes kergitavad hindu seepärast, et hiljem oleks võimalus potentsiaalset ostjat allahindlusega võluda. Ostja saab aru, kui hind on õiglasel tasemel ja kuigi ta hinnaalandust küsib, rahuldub ta ka eitava vastusega,“ andis Tarvo Teslon soovituse kinnisvara müüki takistavate hinnamanipulatsioonide vältimiseks.

 

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474