Autor: kinnisvarauudised.ee • 8. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuuülevaade: vihmane ilm kergitas korterihindu?

Tundub, et vihmane ilm pööras Tallinna korterituru juulis tõusule.
Foto: Erik Prozes
Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis juulis eelmise kuuga võrreldes viis protsenti 1662 euroni, analüüsib kinnisvarafirma1Partner Maa-ameti statistikat.

1Partner tegevdirektori Martin Vahteri sõnul oli tänavune juuli kinnisvarasektorile tavatult tegus. “Kehv ilm ajas inimesed internetti kinnisvarakuulutusi vaatama. Paralleelselt on valminud ka rida uusarendusi, mille müük keskmist ruutmeetri hinda statistiliselt kergitas,” rääkis Vahter.

“Uusarendustest on kõige suurem huvi äärelinna massehitusprojektidele Viimsis, Mustamäel ja Kakumäe tee ääres. Inimesed otsivad soodsaid ja mõistliku kvaliteediga uue aja magalakortereid ehk sisuliselt tänapäeva Lasnamäge.”

Martin Vahteri sõnul kõiguvad Tallinna korterite ruutmeetri hinnad ühe või paari kuu lõikes, kuid on suures plaanis samal tasemel. “Sama kehtib ka üürihindade kohta, mis langesid veidi aasta tagasi ja on jäänud nüüd pidama. Kuna äärelinna üürikorterid on kesklinnaga peaaegu samal tasemel, siis siin paistavad olevat veel käärid sees,” rääkis Vahter.

Juulis tehti Tallinna kinnisvaraga kokku 1080 ostu-müügitehingut. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 113 miljonit eurot, mis on 4,5 protsenti enam kui eelmisel kuul. Juulis müüdi Tallinnas 723 korterit, mis on 2,6 protsenti rohkem kui juunis. Kalleim korter müüdi 405 000 ning odavaim 4 000 euro eest.

Juulis müüdi Tallinnas 35 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kolme võrra enam kui juunis. Kalleim maja müüdi 505 000 ning soodsaim 1000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi kuus elamumaa krunti, mis on 13 võrra vähem kui juunis. Kalleim krunt müüdi 240 000 ja odavaim 53 000 euro eest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474