Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim kinnisvarateemaline lõputöö uurib büroopindade üürihindu

Matis Joabi lõputöö uuris Tallinna büroopindade hinnamõjureid.
Autor: Raul Mee
Eesti Kinnisvarafirmade Liit(EKFL) andis täna üle preemia „Tõusev kinnisvaratäht“ parima kinnisvarateemalise lõputöö eest käesoleval aastal ning selle pälvis Matis Joab Tallinna Tehnikaülikoolist.

26. oktoobril toimub ärikinnisvara haldajaile ja omanikele, ettevõtete haldusjuhtidele, büroohoonete arendajaile ja kinnisvarabüroode ärikinnisvara müügijuhtidele suunatud praktiline konverents Ärikinnisvara haldus 2016.

Kuidas kinnisvaraturul ringi shoppavat üürnikku kinni hoida räägivad Ülemiste City arendaja, Mainor Ülemiste AS müügidirektor Teet Raudsep, E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Toomas Aak ja Äripäeva peadirektori asetäitjaToomas Truuverk. Äripindade üürituru hetkeseisust räägib Uus Maa analüütik Igor Habal.

Tutvu programmiga SIIN.

Konverentsile registreerida saab SIIT

Matis Joab kaitses lõputöö teemal „Tallinna büroopindade üürihinna mõjurid“, töö juhendajaks Karin Jõeveer.

Matis Joabi töö eesmärgiks oli koostada ökonomeetriline mudel, mis selgitaks Tallinna büroohoonete keskmisi üürihindu ja saada seeläbi teada millised büroohoonete tunnused üürihindu mõjutavad. Uurimisobjektiks olnud büroohooneid käsitleti hedoonilise hinna teooria alusel, kui kogumit heaolu mõjutavatest tunnustest, kus igal tunnusel on piirkulu ja piirtulu.

Autor saavutas mudeli mis selgitas ligikaudu 90% Tallinna büroohoonete keskmiste üürihindade hajumisest. EKFL tegevdirektori, Tõnis Rüüteli sõnul võimaldab uurimistöö kinnisvaraarendajatel, kes teavad oma hoonete tunnuseid, leida põhjendatud võimalik üüritulu määr.

Kokku laekus 4 bakalaureuse tööd. „Särava kinnisvaratähe“ magistritöö kategoorias ei laekunud seekord ühtki.

Viiendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on üliõpilaste tähelepanu juhtimine kinnisvara majandussektori arendamisele. Tööde hindamiskriteeriumiteks on teema mõjukus, rakenduslikkus ja uuenduslikkus Eesti kontekstis.

EKFL tegevdirektori, Tõnis Rüüteli sõnul võimaldab uurimistöö kinnisvaraarendajatel, kes teavad oma hoonete tunnuseid, leida põhjendatud võimalik üüritulu määr.

Preemia üleandmine toimus täna Viru Hotelli konverentsikeskuses kinnisvarateemalisel konverentsi "Mis saab edasi?”

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474