Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tunnistas E.L.L. Kinnisvara valdkonna parimaks

Ettevõtte portfelli kuulub ka Viru Keskus Tallinnas.
Foto: Tiit Veermäe/E.L.L. Kinnisvara
Eesti Parimate Ettevõtete auhinnagalal pälvis kinnisvara valdkonnas kõige arenguvõimelisema ettevõtte tiitli E.L.L. Kinnisvara. Parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, EAS ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

„EASil on hea meel, et kandidaatide ring on täienenud erinevate valdkondade ettevõtetega,“ lausus EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg pressiteates.

1997. aastal loodud E.L.L. Kinnisvara on Baltimaade suurimaid kinnisvaraettevõtteid, mille peamine tegevusvaldkond on ärikinnisvara projektide arendamine nii arendaja, investori kui haldaja rollis. Fookuses on pikaajalised kinnisvarainvesteeringud: kaubanduskinnisvara, hotellid, büroohooned ning tööstuskinnisvara. Ettevõtte ainuomanik on AS Riverito. 

Kontserni bilansimaht on suurenenud 1997. aasta 0,7 miljonilt eurolt ligikaudu 300 miljoni euroni. Ettevõte on investeerinud erinevatesse kinnisvaraarendusprojektidesse kokku üle 350 miljoni euro, seda eeskätt Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Lähiaastatel on ettevõttel tulenevalt turuolukorrast valmisolek investeerida ligikaudu 30-50 miljonit eurot aastas.

“Ettevõtjate tunnustamine nende panuse eest ühiskonnas on kaubanduskoja jaoks alati tähtsal kohal olnud,“ kinnitas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. „Ettevõtlusauhindu üle andes tunnustame ja toome eeskujuks parimaid, kuid teiselt poolt väljendame sellega oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes, sõltumata nende tegevusulatusest või valdkonnast,“ ütles Luman. „Oleme alati toetanud ettevõtliku mõtteviisi edendamist noorte hulgas ning loodame, et noore ettevõtja preemia traditsioon aitab sedagi eesmärki paremini täita.“

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Tiit Kuuli: “Ettevõtete panus ühiskonna arendamisse väärib tunnustust igal päeval aastas. Igaüks, kes loob kasvõi ühe töökoha, aitab sellega kaasa kõigi eestimaalaste heaolu tõstmisele. Parimaid eristab teistest aga suurelt mõtlemine ja veidi “jalad maast lahti” unistamine samaaegselt piinlikult täpse teostuse ja kokkulepetest kinnipidamisega.

Aasta Ettevõtteid valis  esinduslik žürii, kuhu kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, ettevõtja Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS juhatuse esimees) ja ettevõtja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS juhataja, Aasta ettevõtja 2012).

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474