25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebis saab peagi täita Euroopa pärimismääruse vormi

Autor: Pixabay
Lähiajal saab e-õiguskeskkonna portaali kaudu ligi nii Euroopa pärimistunnistuse kui selle avalduse dünaamilistele vormidele, mis lihtsustab rahvusvahelist pärimismenetlust.

E-õiguskeskkonna testamendiregistrite liidestamise projekti käigus analüüsiti piiriülese pärimismenetluse tõhustamise võimalusi, teatas justiitsministeerium. Peamise teemana keskenduti Euroopa Liidu kodanike testamentide elektroonilisele registreerimisele ning testamendiga seotud andmevahetusele liikmesriikide vahel.

 

„Kui Euroopa pärimistunnistuse ja selle avalduse vormid tehakse portaalis kättesaadavaks juba lähiajal, siis tehniliste arenduste elluviimine, võimaldamaks tõhusamat ja turvalisemat juurdepääsu testamendiga seotud teabele, saab olema juba jätkuprojektide tegevus järgnevatel aastatel,“ kommenteeris justiitsministeeriumis projekti juhtinud Elen Kraavik.

Projekti „Further developments in the area of interconnection of registers of wills“ raames tegid koostööd Euroopa testamendiregistrite võrgustiku ühingu (ENRWA), Euroopa Liidu Notariaatide Nõukogu, Eesti Notarite Koja ning Euroopa Liidu liikmesriigid, millest panustasid Leedu, Ungari, Itaalia, Hispaania, Bulgaaria, Kreeka ja Austria. Vastavas Euroopa Liidu Nõukogu e-Justice ekspertgrupi töös osales 20 liikmesriigi esindajat. Projekti rahastas Euroopa Komisjon. 

Euroopa e-õiguskeskkonda pääseb siit.

Euroopa pärimistunnistus võimaldab asjaajamist kiirendada juhul, kui pärandvara asub erinevates riikides. Kui vara asub vaid Eestis, ei ole Euroopa pärimistunnistust vaja taotleda.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474