25 oktoober 2016
Jaga lugu:

Veebis saab peagi täita Euroopa pärimismääruse vormi

Foto: Pixabay

Lähiajal saab e-õiguskeskkonna portaali kaudu ligi nii Euroopa pärimistunnistuse kui selle avalduse dünaamilistele vormidele, mis lihtsustab rahvusvahelist pärimismenetlust.

E-õiguskeskkonna testamendiregistrite liidestamise projekti käigus analüüsiti piiriülese pärimismenetluse tõhustamise võimalusi, teatas justiitsministeerium. Peamise teemana keskenduti Euroopa Liidu kodanike testamentide elektroonilisele registreerimisele ning testamendiga seotud andmevahetusele liikmesriikide vahel.

 

„Kui Euroopa pärimistunnistuse ja selle avalduse vormid tehakse portaalis kättesaadavaks juba lähiajal, siis tehniliste arenduste elluviimine, võimaldamaks tõhusamat ja turvalisemat juurdepääsu testamendiga seotud teabele, saab olema juba jätkuprojektide tegevus järgnevatel aastatel,“ kommenteeris justiitsministeeriumis projekti juhtinud Elen Kraavik.

Projekti „Further developments in the area of interconnection of registers of wills“ raames tegid koostööd Euroopa testamendiregistrite võrgustiku ühingu (ENRWA), Euroopa Liidu Notariaatide Nõukogu, Eesti Notarite Koja ning Euroopa Liidu liikmesriigid, millest panustasid Leedu, Ungari, Itaalia, Hispaania, Bulgaaria, Kreeka ja Austria. Vastavas Euroopa Liidu Nõukogu e-Justice ekspertgrupi töös osales 20 liikmesriigi esindajat. Projekti rahastas Euroopa Komisjon. 

Euroopa e-õiguskeskkonda pääseb siit.

Euroopa pärimistunnistus võimaldab asjaajamist kiirendada juhul, kui pärandvara asub erinevates riikides. Kui vara asub vaid Eestis, ei ole Euroopa pärimistunnistust vaja taotleda.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee