14. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnupõld: mõistlik tootlus on 15-25%

Loit Linnupõld
Foto: Andres Haabu
Kinnisvaralaene vahendav ühisrahastusplatvorm Crowdestate pakub investeerimiseks erineva riskiastmega projekte, tootlus sõltub investori oodatavatest garantiidest ja likviidsusest.

„Meie juures sõltub tootlus konkreetsest projektist ning kapitalikihist, mida ettevõtja Crowdestate’i kaudu kaasab,“ selgitas Crowdestate’i tegevjuht Loit Linnupõld. „Hüpoteegiga tagatud madalama riskiga laenud toovad 10-11protsendilise tootluse, samas kõige riskantsemad ja agressiivsema tootlusega projektid jäävad aastas 48 protsendi kanti, mõistlik oleks aga täna oodata sellist 15-25protsendilist tootlust,“ ütles Linnupõld.

Crowdestate’il on praegu umbes 11 000 investorit, nii Eestist, Uus-Meremaalt, Filipiinidelt kui Alaskalt. „Oleme läbi viinud 23 projekti, millest edukalt, koos oodatud tootlusega, on lõppenud kaheksa,“ ütles pangandussektori töökogemusega Linnupõld. „Lisaks võimaldame investeerida teenustasuta ning kulud katab rahakaasaja,“ lisas ta.

Linnupõld leiab, et Crowdestate’i kaudu investeeritakse eelkõige seetõttu, et inimeste lemmikvaraklass on kinnisvara ning ühisrahastus muudab selle kättesaadavaks ka nendele, kellele see muidu tabamatuks jääks. „Teeme selle kättesaadavaks kõigile, kes on nõus vähemalt 100 euroga panustama,“ märkis Linnupõld. „Lisaks lahendame arendajate rahastamisprobleeme, mis tekivad üha karmistuva laenumaastiku tõttu. Pangad teatud sektorisse laene anda ei taha, enamik panku ei rahasta elukondliku kinnisvara projekte,“ nentis Linnupõld.

Loe täispikka lugu Äripäeva börsiuudiste lehelt.

Kuula intervjuud Loit Linnupõlluga siit.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474