Autor: Tõnu Toompark • 20. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide ehituslubade arv vähenes ootamatult

Ehitusväli Peetri külas Tallinna külje all 2016. aastal.
Foto: Raul Mee
Statistikaameti andmetel väljastati 2016 kolmandas kvartalis ehitusluba 1485 eluruumile, mida on üllatuslikult mullusest vähem.

Ehitusloa saanud eluruumide pindala oli 142 100 m². Eluruumide ehituslubade väljastamise arv vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%, ehitusloa saanud eluruumide pindala aga kerkis 4%.

Ehituslubade marginaalse vähenemise tõttu ei peaks eeldama, et eluruumide arendamine saab pidurid peale. Pealinna kinnisvaraarendajad räägivad kui ühest suust, et ehituslubade menetlemine võtab järjest enam ja enam aega. Seega arendajad küll tahaksid uusi projekte välja tuua, kuid bürokraatiamasin takistab neid.

Ehituslubade arvu tagasimineku tõttu ei maksa ka korteripuudust prognoosida. Varasemate kvartalite jooksul on ehituslubade väljastamine olnud üsnagi tempokas, mis lubab arvata, et koduotsijaile jagub piisavalt valikut.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474