27. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT lõi kortermajade ehitamiseks fondi

Vibu 2 ja 4 kortermajade projekt, mis on üks paljudest YIT arendusprojektidest Tallinnas.
Foto: YIT
Soome ehituskontsern YIT asutas koos Etera ja rea Soome erainvestoritega 37 miljoni euro suuruse elamuehituse fondi, mis hakkab finantseerima kortermajade ehitust ka Eestis.

Fondi eesmärk on investeerida nii Eesti, Läti ja Leedu kortermajade ehitusse kui ka elamuehitusse Tšehhis, Slovakkias, ja Poolas, teatas YIT täna börsile.

Fondis jaguneb osalus järgmiselt: YIT-le kuulub 40%, Eterale 30% ja väikestele Soome investeerimisfirmadele 30%. Fondi juhib idabloki riikides ja Venemaal kinnisvarainvesteeringute ja kinnisvaraarendusega tegelev Vicus Capital Advisors Limited.

Järgnevatel aastatel plaanib fond ellu viia 10 arendusprojekti ja turule tuua ligikaudu 1000 korterit, mis müüakse peamiselt erasektorile.

Investori vaatenurgast pakub fond unikaalset võimalust investeerimise tasakaalustamiseks atraktiivsel Ida-Euroopa eluasemeturul koos juhtivate arendajatega, kommenteeris Vicus Capital Advisors Limited tegevdirektor Markus Jaakonsaari.

Fondipõhine koostöö võimaldab investeerida elamuehitusse Euroopa kasvava majandusega piirkondades. Majanduse kasvades suureneb nõudlus elamispinna järgi ning kvaliteetsele uusehitusele näib samuti selgelt ruumi olevat, lisas Etera kinnisvaravaldkonna juht Jukka Reijonen.

Fond toetab YIT kasvustrateegiat, pakkudes finantseeringut juba käimasolevatele ehitusprojektidele ja võimaldab vabastada omakapitali senisest varasemas staadiumis. Lõime uue kapitaliefektiivse finantsinstrumendi, mida saame kasutada elamuarenduse äri kasvatamiseks Kesk-Euroopa riikides, kommenteeris YIT Balti ja Kesk-Euroopa riikide äriüksuse juht Tom Sandvik.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474