12. jaanuar 2017

Hinnarekordit ei tasu ületähtsustada

Uus Maa kinnisvaraanalüütik Risto Vähi
Autor: erakogu

Detsembris sündis Tallinnas uus hinnarekord, mil korterite ruutmeetri mediaanhind kasvas 1681 eurole, kuid seda ei tasu üle tähtsustada, kirjutas Uus Maa kinnisvaraanalüütik Risto Vähi oma Facebooki lehel.

Kuigi meediakajastusest jääb kohati mulje, nagu oleksime kuhugi uude ajastusse astunud ja nüüd maksabki korter rohkem kui buumi ajal, tasub asja võtta rahulikult, sest tegelikult oli kõik imelihtne.

Räägime kinnisvaraprojektide turundamisest, korterite andmisest lühiajalisele üürile ning üürituru uutest tuultest 21. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval Äripäeva Kinnisvarakonverentsil.

Vaata kava ja registreeru siit!

Nimelt kahes suures linnaosas - Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas - sündisid tehingute rekordid, sest mõlema piirkonna uusarendustes võeti ette suurem asjaõiguslepingute sõlmimine. Lasnamäel kasvas müüdud korterite hulk 26%, 218-ni, mis on nn masujärgne rekord ja esimene kord, kui antud number 200 piiri ületab. Korterite ruutmteetri mediaanhind tõusis 1408 eurole ja see oli esimene kord, kui ületati 1400 euro piir.

Rekordid tulid ka Põhja-Tallinnas. Müüdud korterite hulk oli 204, ruutmeetri mediaanhind kõigi aegade rekord 1935 eurot, kasv kuuga 22,4%. Põhja-Tallinnas ületati seejuures samuti müüdud korterite arvuga esimest korda 200 piir, võrreldes eelmise kuuga oli kasv 60,6%.

Kuna mõlemad linnaosad omavad suurt mõju kogu Tallinna kinnisvaraturule, see kõik nii läkski. Kui jaanuaris kobarlepingute sõlmimist ei toimu, langeb hind taas tavapärasele tasemele. Ja kuni järgmise suursõlmimiseni.

Loe Kinnisvarauudised.ee korterihindade buumiaegse rekordi purustamisest siit ja lugejate arvamusest, mis toimub korteriturul 2017. aastal, siit.

Teemakohast infograafikat ja Äripäeva kaanelugu suurest koretrihindade peost saad tasuta vaadata siit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806