24. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab kortermaja Rootsi

Väsby Terrassi nimeline kortermaja, mille Nordecon ehitab Rootsi.
Foto: Nordecon
Nordeconi kontserni kuuluv ettevõte Swencn AB sõlmis üle 6 miljoni eurose lepingu 8-korruselise kortermaja ehituseks Rootsi kinnisvaraarendajaga Brabo Stockholm AB.

Maja kerkib Upplands Väsby keskusse ja valmib 2018. aasta juunis, teatas ettevõte. Lepingu maksumus on ligikaudu 6,3 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

„Oleme Rootsis tänaseks pisut üle aasta aktiivsemalt tegutsenud, mis on Rootsi ärikultuuri arvestades mikroskoopiline aeg, kuid tundub, et oleme siiski suutnud enda vastu esmase usalduse tekitada,“ kommenteeris ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink.

Praegu on Nordeconil Stockholmis pooleli veel kahe kortermaja ehitus. „Suurem eesmärk on ka sel aastal välisturu osakaalu müügist tasapisi kasvatada, lisaks Rootsile ka Ukrainas ja Soomes tegutsedes,“ lisas Jaano Vink. 

Ehitama hakatav Väsby Terrassi nimelises kortermajas on 59 suure rõdu või terrassiga 1–3 toalist korterit. Maja esimesel korrusel on jõusaal ja jalgrataste hoiuruum-töökoda.

Upplands Väsby on asula ja vallakeskus Rootsis Upplandi maakonna Stockholmi läänis, mis jääb nii Stockholmist kui ka Uppsalast umbes 30minutilise rongisõidu ja Arlanda lennujaamast umbes 15 minutise sõidu kaugusele.

Ehituse tellija Brabo on 1930. aastal Norrköpingis asutatud perefirma Mattssons Property AB 100% tütarettevõte, mis tegeleb kinnisavaraarendusega peamiselt Stockholmis ja selle lähedal ning Norrköpingis.

Nordekon asutas SweNCN OÜ 2015. aasta alguses ja sellest kuulub 60% Nordeconile ning 40% Sven Lennart Alpstali firmale Luksusjaht AS. SweNCN osutab elamute ja mitteeluhoonete ehitusteenust eelkõige Kesk-Rootsis 100% tütarettevõtte SweNCN AB vahendusel.

NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas noteeritud Nordeconi kontsern annab praegu tööd ligi 700 inimesele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474