27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BPT jagab kontorit väikefirmadega

Worklandi büroo keskel avaneb vaade Hobujaama 4 hoone aatriumisse.
Foto: Kristian Kruuser
Jagamismajanduse võidukäigust osasaamiseks avas BPT WorkLandi täisteenusbüroo nime all oma Tallinna keskuse kontori lühiajalist üüriteenust vajavatele väikeettevõtetele.

Eile kontori avamist tähistanud WorkLandi omanikfirma BPT Real Estate Grupi juhatuse esimees Indrek Hääl ütles Kinnisvarauudised.ee-le, et täisteenusbüroo kodulehel välja hõigatud 15-eurone tunnihind sisaldab kõiki teenuseid peale nõupidamisruumi kasutamise ja suureformaadiliste dokumentide printimise, mille kohta esitatakse eraldi arve.

Eesti WorkLandi juht Igor Beloborodov ütles, et üürihind sõltub väikeettevõtete tegevuse eripärast ja valitavast paketist. WorkLandis saab kontori tunniks, päevaks või kuudeks, on võimalik kasutada virtuaalbürood nagu aadressi, telefoni või mõlema teenuse kombinatsiooni, nõupidamisruume. Privaatkontori või nõupidamisruumide kasutuseks on välja töötatud ettemaksuga paketid. On olemas näiteks pakett kontoriruumide kasutuseks 5 või 10 päeva kuus. Neile, kes kontorit ei vaja, aga tahavad päevas tunnikese kuskil istuda ja juua tassi kohvi, võimaldab WorkLand kasutada lounge'i ja avatud alasid, tutvustas Beloborodov.

Kinnisvarauudised.ee andmetel pakub Tallinna südalinnas tegutsev Regus uutele klientidele väikeste heas korras büroode nappust ja piirkonna keskmist arvestades oluliselt soodsamat hinda, kuid tõstab seda järsult lepingu pikendamisel.

„Sarnaste teenuste puhul tasub uurida, et ega hinnale ei ole lisandumas peidetud kulusid nagu ruumide vabastamise koristused, automaatsed lepingu pikenemised jms ning kas esmane hind jääb kehtima või on risk, et teenusepakkuja kavatseb seda ootamatult tõsta peale kliendi ruumidesse sisse elamist,“ kommenteeris Hääl.

WorkLandi kontoris on kasutatud kohalikule üüriturule omaseid, kuid kvaliteetseid siseviimistlusmaterjale, seal on avarust, helikindlad toad privaatseks helistamiseks ning tasuta kohv. Et erinevate firmade dokumendid printimisel sassi ei läheks ning valedesse kätesse ei satuks, kasutab WorkLand magnetkaardil töötavat printerit, mis prindib lehed välja alles siis, kui neid printida soovinud inimene printeri juurde jõuab ning seal oma magnetkaardi registreerib.

Täisteenusbüroo erineb tavalisest büroopinnast selle poolest, et kõik ruumid on üürnike sissekolimiseks möbleeritud ning tööks vajaliku infrastruktuuriga varustatud. Igapäevaelu lihtsustavad kohapeal pakutavad tugiteenused. Täisteenusbüroo virtuaalkontor on neile, kes bürooruume otseselt ei vaja, kuid soovivad esinduslikku äriaadressi ja tugiteenuste olemasolu.

Sarnaseid jagamismajandusel põhinevaid täisteenusbüroosid on maailmas veel, tuntumad neist on WeWork ja Regus. BPT tõi WorkLandi brändi Balti riikide turule 2016. aasta alguses. Enne Tallinna büroo avamist käivitati täisteenusbürood Riias ja Vilniuses.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474