2 veebruar 2017

Pro Kapital valib Kalaranna projekteerija 11 võistleja seast

Aerofoto Kalaranna 1 kinnistust  Foto: Pro Kapital

Eile lõppenud Pro Kapitali Kalaranna projekti arhitektuurivõistlusele laekus 11 kavandit, mille seast valib žürii 20. veebruariks välja projekteerijad, kellega hakatakse pidama läbirääkimisi lepingu sõlmimiseks.

Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi ütles, et võistlusele oodati ala üldise arhitektuurse kontseptsiooni koostamist ning detailsemat hoonete ja rajatiste arhitektuurse eskiisi esitamist. Detailplaneeringuga on kinnistule kavandatud püsiva iseloomuga rannapromenaad ja sidus avalik ruum koos hoonestuslahendusega, mis looks kogu piirkonnast Tallinna linnaruumi väärtustava koosluse, teatas kinnisvaraarendaja.

“Võistlustööde esitajad ning tulemused selguvad 20. veebruariks, mil arhitektuurivõistluse žürii on esitatud töödega täpsemalt tutvunud ja välja valinud lahenduse, mis vastab kõige paremini detailplaneeringu visioonile,” sõnas Michelozzi.

Kalaranna arhitektuurivõistluse preemiafond on 60 000 eurot. Võistluse võitjaga alustatakse läbirääkimisi projekteerimislepingu sõlmimiseks. Arhitektuurivõistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Tallinna Linnaplaneerimisameti ja AS Pro Kapital Eesti esindajad.

Kalaranna ala arendust segas 10 aastat kestnud detailplaneeringu vaidlus Kalamaja aktivistidega.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806