Pro Kapital valib Kalaranna projekteerija 11 võistleja seast

Kalaranna 1
Aerofoto Kalaranna 1 kinnistust

Eile lõppenud Pro Kapitali Kalaranna projekti arhitektuurivõistlusele laekus 11 kavandit, mille seast valib þürii 20. veebruariks välja projekteerijad, kellega hakatakse pidama läbirääkimisi lepingu sõlmimiseks.

Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi ütles, et võistlusele oodati ala üldise arhitektuurse kontseptsiooni koostamist ning detailsemat hoonete ja rajatiste arhitektuurse eskiisi esitamist. Detailplaneeringuga on kinnistule kavandatud püsiva iseloomuga rannapromenaad ja sidus avalik ruum koos hoonestuslahendusega, mis looks kogu piirkonnast Tallinna linnaruumi väärtustava koosluse, teatas kinnisvaraarendaja.

“Võistlustööde esitajad ning tulemused selguvad 20. veebruariks, mil arhitektuurivõistluse þürii on esitatud töödega täpsemalt tutvunud ja välja valinud lahenduse, mis vastab kõige paremini detailplaneeringu visioonile,” sõnas Michelozzi.

Kalaranna arhitektuurivõistluse preemiafond on 60 000 eurot. Võistluse võitjaga alustatakse läbirääkimisi projekteerimislepingu sõlmimiseks. Arhitektuurivõistluse þüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Tallinna Linnaplaneerimisameti ja AS Pro Kapital Eesti esindajad.

Kalaranna ala arendust segas 10 aastat kestnud detailplaneeringu vaidlus Kalamaja aktivistidega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised