6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi perefirma lahkub Eestist

Tallinna postimaja, mis ehitati ümber kaubanduskeskuseks.
Foto: Google
Rootsi tuntud perefirmale kuuluv CA i Estland AB pani novembris müüki kogu oma kinnisvaraportfelli Eestis.

Postimees kirjutas, et kinnisvarainvestor Claesson & Anderzén AB soovib Eesti vara müügist saadava raha paigutada Saksamaale. Kinnisvaraportfelli kuuluva Tallinna postimaja hinnana käis Postimees välja 30 miljonit eurot, märkides, et rootslased soetasid hoone Eesti riigilt 8 miljoni euroga.

CA i Estland AB on 1912 loodud perefirma CA Fastingheter AB tütarfirma. Emafirma peakontor asub Rootsis Kalmaris. CA Fastingheter arendab ja haldab kinnisvara Rootsis, Saksamaal, Venemaal ja Eestis. Portfelli kuuluvad nii bürood, kaubandushooned, eluhooned kui ka laod.

Müüakse kogu Eesti kinnisvaraportfell, kuhu kuuluvad Tallinna Postimaja aadressil Narva mnt 1, Paneeli 2, Suur-Sõjamäe 35, Visase 12, Pärnu mnt 4/Müürivahe 30 ja Tala 2. Kinnisvaraportfelli müüb Catella.

Osaliselt võib kinnisvaraportfelli müügi põhjuseks olla, et varasematel aastatel CA i Estland AB kinnisvaraasju ajanud Magnus Åkeborg ei tööta enam ettevõttes. Portfelli hind ei ole avalikult teada, kuid sarnaste kinnisvaraobjektide turuhinda arvestades võib see ulatuda 50 miljoni euro kanti.

Tallinna südalinnas asuva postimaja keldrikorrusel asuvad Rimi kauplus ja postkontor. Teisel korrusel on mitmed rõivapoed ja kolmandal korrusel büroopinnad. Hoone suurimaks miinuseks on asjaolu, et selle juures on praegu vaid 20 parkimiskohta. Südalinnas ja sadamapiirkonnas ei ole parkimiskohtade olemasolu siiski määrav, kuna suur osa ostlejaist liigub jala.

Rekonstrueerimisjärgselt sai postimaja kasutusloa 2014. aastal ja ehitisregister näitab, et praegu on tegu ärihoonega, mida kasutatakse peamiselt kaubanduseks. Postimaja suletud netopind ulatub 11 831 ruutmeetrini. Madalvundamendile rajatud ning õhkjahutuse ja tsentraalse vesijahutusega hoones on praegu kuus lifti. Energiamärgis puudub.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474