7. märts 2017

Sweco jätkab tunneliehituse võimaluste uurimist

Tunnel
Autor: Pixabay

Kolm konsultatsioonifirmat Sweco, Amberg Engineering ja WSP jätkavad Tallinn-Helsingi tunneli tehniliste lahenduste uurimist, tulemused avaldatakse 2018.

Tallinn-Helsingi tunneli projekt on jõudnud järgmisesse etappi, teatas Sweco. Praegune teostatavusuuring keskendub eelkõige rakendusplaani koostamisele. Varasem uuring käsitles eelkõige tunneli tasuvust ja sotsiaalseid mõjusid.

Kui Sweco 2015. aastal koostatud tasuvusuuringu eeluuringu eesmärgiks oli hinnata Tallinna ja Helsingi vahelise raudteetunneli tasuvust ja vajalikkust üldisemalt, siis praeguse uuringu käigus keskendutakse konkreetsemate tehniliste lahendustele nagu jaama asukoht, rongide tüübid ja liiklusvoogude operatiivsed lahendused. Lisaks kuulub uuringu juurde strateegiline keskkonnamõju hindamine, täpsustas Sweco EST juhatuse liige Tarmo Needo. Lisaks tehniliste lahenduste uurimisele hindab jätkuuuring ka projekti majanduslikku mõju.

Uuringusse kaasatud Šveitsis tegutseva Amberg Engineeringuga on Sweco teinud koostööd mitmete rahvusvaheliste transpordiprojektide raames, sealhulgas Brüsseli ja Pariisi metroo ja Rootsi kiirraudtee.

Projekti FINEST rahastatakse Interreg Kesk-Läänemere programmist ning selles osalevad Helsingi Uusimaa Liit, Helsingi linn, Soome Transpordiagentuur, Tallinna linn, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning Harju maavalitsus. Teostatavusuuringu tulemused avaldatakse 2018. aasta alguses.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806