13 märts 2017

Andmed juhivad targa maja süsteeme

Markus Nisula  Foto: Tööstusuudised.ee

Kui on võimalus andmeid koguma hakata, tehke seda kindlasti. Andmed on varandus ja kunagi ei tea, millal neid tulevikus vaja on, rääkis liftide ja eskalaatorite tootja Kone Baltikumi direktor Markus Nisula.

Alustage sellega võimalikult vara, soovitas Nisula konverentsil Tark Tööstus: Industry 4.0. Nisula selgitas, et Kone jälgib tarkade majade ja linnade valdkonna arengut, kuhu praegu kõvasti panustatakse. Targa maja puhul lähtutakse põhimõttest, et kõik maja kasutajad suudavad olla pidevalt omavahel ühenduses ning olulist infot vahetada.

Kone klientideks on valdavalt ehitusettevõtted ja arhitektid. „Muutumas on see, et tehased, kus meie seadmeid toodetakse ja kus allhankijad toodavad meile seadmeid, varustatakse võrguühenduse ja sensoritega, nii et meie seadmed ja allhankijate seadmed suudavad suhelda automaatselt,“ kirjeldas Nisula Kone plaane.

Kone kasutab asjade interneti platvorme, mis juhivad lifte, aga Nisula avas ka seda, milline võiks välja näha tulevik. Juba praegu on Konel põhimõtteliselt olemas tehnoloogiline võimekus selleks, et liftid edastaksid hooldajale infot osade väljavahetamise vajaduse kohta.

Loe täispikka lugu Tööstusuudistest.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806