31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes kui palju kuulutusi kv.ee-st ära viis

Foto: Pixabay
TÄIENDATUD! Kõige aktiivsematel kinnisvarabüroodel oli kv.ee-s 31. märtsi õhtul tuhandeid kuulutusi, kuid kuni kolmekordne hinnatõus puudutas ligikaudu 600 kuulutavast ettevõttest vaid väga väikest osa.

Kinnisvarabüroo, kuulutuste arv (tk), olukord 5. aprillil

1. Pindi Kinnisvara - 2546, kv.ee-st lahkunud

2. Kinnisvarabüroo Uus Maa OÜ - 2442, kv.ee-st lahkunud

3. CKE Kinnisvara - 1807, kv.ee-st lahkunud

 

Vaata, kuidas suured vahendusbürood massiliselt kinnisvarakuulutuste värskust võltsisid SIIT.

4. Domus Kinnisvara - 1606, kv.ee-st lahkunud

5. LVM Kinnisvara - 1152, kv.ee-st lahkunud

6. Ober-Hausi Kinnisvara AS - 1059, kv.ee-st lahkunud

7. 1Partner Kinnisvara - 938, kv.ee-st lahkunud

8. RE Kinnisvara AS - 599, kv.ee-st lahkunud

9. Nord Property - 546, alles

10. RE/MAX - 537, alles

11. LAAM Kinnisvara OÜ - 536, kv.ee-st lahkunud

12. Skanton Kinnisvara OÜ - 460, alles

13. Kinnisvaraekspert OÜ - 458, kv.ee-st lahkunud

14. Arcus Kinnisvara OÜ - 346, alles

15. RAID & KO - 336, alles

Edetabelist on puudu Arco Vara, mille kuulutused ei olnud juba 31. märtsi õhtul kella 19 paiku aktiivsed. Varem on Arco Vara kuulutuste arv pikka aega ulatunud 1000-1200 vahele, millega vahendusbüroo võistles kuulutuste arvult LVMi ja Ober-Hausiga. TOP 15sse mahtus pikalt ka üks laiemalt tundmatu nimega Ida-Virumaa vahendusfirma.

Taustaks, aktiivsete kuulutuste koguarvust moodustavad kõige suurema osa Tallinna ja Harjumaa korterite müügikuulutused, mis pannakse reeglina veebi alles pärast ainuesinduslepingu sõlmimist. Korteri müügist teenib vahendusbüroo vastavalt tehingusummale, vahendustasu määr jääb enamasti 3-5% vahele. Suuremat sorti ärikinnisvara müügi puhul on vahendustasu määr tavaliselt oluliselt madalam. Avalike kinnisvarakuulutustega müüakse vaid väiksemaid ärikinnisvaraobjekte. Kinnisvaraportaalid ei osale turu tipptehingute, investeerimisportfellide ega suurte rahavoo objektide vahendamisel.

Portaalides kuvatavad ärikinnisvara üürikuulutused ei ole enamasti eksklusiivsed, kuid need paisutavad kuulutuste koguarvu vaid büroodel, kus on ärikinnisvara maaklereid. Kinnisvarauudised.ee-le on teada juhus, kus üht ja sama südalinna üüripinda pakkus korraga 14 erinevat kinnisvarabürood. Samas tasub tähele panna, et paljud vahendusbürood ei tegele üldse ärikinnisvaraga.

Nii elamispindade kui ka ärikinnisvara üüri puhul teenib vahendusbüroo tehinguni jõudmisel traditsiooniliselt ühe kuu üürisumma. Kui äripinna annab üürile kinnisvaraomanik ise või mõni konkureerivatest vahendajatest, võtavad ülejäänud kuulutuse lihtsalt veebist maha. Kuulutamise ja näitamise kulud jäävad igaühe enda kanda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474