5. aprill 2017

Sooman: naine peaks särke triikima nagu vanasti

Peep Sooman
Autor: Andres Haabu

Pindi Kinnisvara meediapartner Peep Sooman võrdles kinnisvarafirmade arusaama pikaajalisest koostöösuhtest kuulutusteportaaliga kv.ee abieluga, kus naine peaks mehe särke tasuta edasi triikima.

„Kui sul on suhtes ootused paika pandud, siis sa ei saa ühel päeval hakata hinnastama, et toidutegemine maksab 50 eurot, särgi triikimine 10 eurot ning kui musi tahad, pead veel 5 eurot peale maksma,“ rääkis Sooman Äripäevale, viidates, et kinnisvarafirmade ja kv.ee vahel on aastaid kehtinud konkreetne paketiloogika.

„Täna see pakett lõhuti ja tükeldati ning paketielemendid hinnastati eraldi ära. See loobki väga jõhkra hinnatõusu,“ möönis ta ja lisas, et enim on uuest mudelist kaotada just suurematel firmadel, kuna neil on suuremad mahud. „Vahet pole, kas seal on kaks või neli kuulutust. Tööd on KV-l nendega täpselt sama vähe. Tehti lihtsalt retooriline trikk,“ sõnas Sooman.

„2014 tegid nad samasuguse katse. Toona jõudsid kinnisvarafirmad KV-ga konsensusele, et ka nende ärimudel sõltub pakkumiste mahust ning meile on omakorda KV kasulik. Otsustasime, et elame sõpradena edasi. Tundub, et need kokkulepped täna enam ei kehti. Kui ühe korra juhtub, hääkene küll. Kui teist korda juhtub, siis kaob usaldus lihtsalt ära,“ illustreeris Sooman, miks suurfirmad otsustasid koostööst loobuda.

Loe Äripäevas ilmunud Urmo Andressoo täispikka lugu valulisest lahutusest kinnisvaraäris SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806