5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: naine peaks särke triikima nagu vanasti

Peep Sooman
Foto: Andres Haabu
Pindi Kinnisvara meediapartner Peep Sooman võrdles kinnisvarafirmade arusaama pikaajalisest koostöösuhtest kuulutusteportaaliga kv.ee abieluga, kus naine peaks mehe särke tasuta edasi triikima.

„Kui sul on suhtes ootused paika pandud, siis sa ei saa ühel päeval hakata hinnastama, et toidutegemine maksab 50 eurot, särgi triikimine 10 eurot ning kui musi tahad, pead veel 5 eurot peale maksma,“ rääkis Sooman Äripäevale, viidates, et kinnisvarafirmade ja kv.ee vahel on aastaid kehtinud konkreetne paketiloogika.

„Täna see pakett lõhuti ja tükeldati ning paketielemendid hinnastati eraldi ära. See loobki väga jõhkra hinnatõusu,“ möönis ta ja lisas, et enim on uuest mudelist kaotada just suurematel firmadel, kuna neil on suuremad mahud. „Vahet pole, kas seal on kaks või neli kuulutust. Tööd on KV-l nendega täpselt sama vähe. Tehti lihtsalt retooriline trikk,“ sõnas Sooman.

„2014 tegid nad samasuguse katse. Toona jõudsid kinnisvarafirmad KV-ga konsensusele, et ka nende ärimudel sõltub pakkumiste mahust ning meile on omakorda KV kasulik. Otsustasime, et elame sõpradena edasi. Tundub, et need kokkulepped täna enam ei kehti. Kui ühe korra juhtub, hääkene küll. Kui teist korda juhtub, siis kaob usaldus lihtsalt ära,“ illustreeris Sooman, miks suurfirmad otsustasid koostööst loobuda.

Loe Äripäevas ilmunud Urmo Andressoo täispikka lugu valulisest lahutusest kinnisvaraäris SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474