21. aprill 2017

Airbnb elu läheb raskemaks

Autor: Pixabay

Kuna riigid hakkavad üha enam jagamismajandust reguleerima ja ses valdkonnas tegutsevate ettevõtete kasvupotentsiaal väheneb, muutub ka Airbnb elu keerulisemaks, vahendas Äripäev Šveitsi panga UBS analüüsi.

UBS analüüsis, kuidas läheb Airbnb äri 127 linnas ja leidis, et saadaval olevate majutusvõimaluste arvu kasv on pidevalt vähenenud eelmise aasta oktoobrist alates. Siiski ei saa öelda, et Airbnbl oleks praegu juba vesi ahjus. Ettevõte laieneb endiselt ning teatab üha parematest majandustulemustest. Suurimad turud on Airbnble USA, Prantsusmaa, Itaalia, Jaapan, Hispaania, Suurbritannia ja Saksamaa.

Siiski on selge, et linnad reguleerivad jagamismajandust ja see muudab olukorra keerulisemaks. Nii peab Barcelonas olema korteriomanikul litsents, et ta võiks pakkuda majutusteenust. New York on keelanud oma elamise lühiajalise väljaüürimise, kui korteri omanik ei ole kohal. See tähendab, et kui korteriomanik soovib vabasse tuppa võtta reisiselli, on see küll lubatud, kuid oma tühja korterit ei tohi välja üürida lühemaks ajaks kui 30 päeva.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806