21. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Airbnb elu läheb raskemaks

Foto: Pixabay
Kuna riigid hakkavad üha enam jagamismajandust reguleerima ja ses valdkonnas tegutsevate ettevõtete kasvupotentsiaal väheneb, muutub ka Airbnb elu keerulisemaks, vahendas Äripäev Šveitsi panga UBS analüüsi.

UBS analüüsis, kuidas läheb Airbnb äri 127 linnas ja leidis, et saadaval olevate majutusvõimaluste arvu kasv on pidevalt vähenenud eelmise aasta oktoobrist alates. Siiski ei saa öelda, et Airbnbl oleks praegu juba vesi ahjus. Ettevõte laieneb endiselt ning teatab üha parematest majandustulemustest. Suurimad turud on Airbnble USA, Prantsusmaa, Itaalia, Jaapan, Hispaania, Suurbritannia ja Saksamaa.

Siiski on selge, et linnad reguleerivad jagamismajandust ja see muudab olukorra keerulisemaks. Nii peab Barcelonas olema korteriomanikul litsents, et ta võiks pakkuda majutusteenust. New York on keelanud oma elamise lühiajalise väljaüürimise, kui korteri omanik ei ole kohal. See tähendab, et kui korteriomanik soovib vabasse tuppa võtta reisiselli, on see küll lubatud, kuid oma tühja korterit ei tohi välja üürida lühemaks ajaks kui 30 päeva.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474